Aglomeraţie în weekend, pe Transfăgărășan! Cozile de mașini s-au întins pe kilometri

Cel mai spectaculos drum din România s-a transformat a fost şi cel mai aglomerat în acest week-end. Mii de şoferi au stat ore bune blocaţi în ambuteiajele formate pe Transfăgărăşan. Coloanele de maşini s-au intins pe kilometri întregi, pe ambele sensuri de mers. Aşteptarea a meritat până la urmă. Pentru că la final s-au bucurat de frumuseţea peisajului.

Maşini bară la bară pe şosea, altele parcate pe marginea drumului la milimetru una de cealaltă şi turişti care abia reuşesc să-şi croiască drum printre ele. Ai putea crede că eşti în centrul unei staţiuni aglomerate. Însă furnicarul este la peste 2000 de metri altiudine, pe Transfăgărăşan.
”Am evitat weekend-ul de Sfânta Maria ca să nu prindem aglomerație, dar, aparent, cel mai bine e pe jos”, spune un turist.
”Am lasat masina. Un kilometru mai avem, mergem pe jos”, spune un alt turist.

La fel ca într-o intersecţie din centrul Capitalei, la oră de vârf, agenţii de la Rutieră au încercat să dirijeze traficul.
”Se circula foarte prost, cel putin aici, pe ultima suta de metri. Nu stiu ce se intampla. Macar ne bucuram de peisaj”, spune o șoferiță.

Doar pozele în decorul de poveste au făcut aşteptarea din trafic mai uşoară. Iar apele limpezi ale lacului Bâlea le-au mai descreţit frunţile turiştilor, odată ce au reuşit să găsească un loc de parcare.
”Aglomerat. Am stat in tunel cred ca 20 de minute. Dar in rest e frumos! Aer curat”, declară un alt turist.

Ajunşi în sfârşit la destinaţie, unii au preferat să se relaxeze pe iarbă, alţii să testeze senzaţii tari. la înălţime. Şi nu au ratat o bătaie cu bulgări. Muntele a atras turiştii ca un magnet weekend-ul acesta. Şi în Bucegi a fost la fel de aglomerat.
”Ar trebui amenajată ceva, e păcat de frumuseţea locului de aici. Sunt foarte mulţi vizitatori şi nu au pe unde parca”, declară un turist.


Autorităţile promit aici o parcare privată cu 600 de locuri, pentru turiştii care vor să se bucure de plimbările în natură sau să admire peisajul din telecabină.

 

Sursa: observator.tv