Află unde funcționează prima stație de încărcare pentru maşini electrice din Piteşti

Află unde funcționează prima stație de încărcare pentru maşini electrice din Piteşti. Încărcarea se poate face în sistem rapid - DC 50kW.

Încă din primăvară, Kaufland şi Renovatio, un important dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România, au anunţat că vor realiza prima reţea de staţii de încărcare pentru maşini electrice din România. În parcarea Kaufland, sub brandul Renovatio e-charge, funcţionează deja această staţie, cu trei locuri, fiind prinsă în traseul Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa. „Odată cu finalizarea infrastructurii pentru maşinile electrice pe coridorul Constanţa – Bucureşti – Timişoara - Arad, devine posibil să spargem barierele oraşului şi să părăsim zona de confort oferită de soluţiile de încărcare de la birou sau de acasă şi să parcurgem distanţe mari cu vehicule electrice între oraşele ţării. Renovatio e-charge este prima reţea bazată pe soluţii de încărcare rapidă dedicată tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din România. Reţeaua va avea cel puţin 50 de puncte de încărcare Fast Charge, asigurând astfel mobilitate electrică în marile oraşe şi de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traversează ţara noastră”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio, pentru „Ziarul Financiar”.

Încărcarea se poate face în sistem rapid - DC 50kW, care încarcă 0-80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute, cât şi normal - AC 22kW. Întreaga reţea de staţii publice de încărcare a maşinilor electrice, pe traseul Arad - Bucureşti, este funcţională. 

Sursa: Săptămânalul Ancheta