Află ce note au luat la BAC copiii VIP-urilor din Argeş

Află ce note au luat la BAC copiii VIP-urilor din Argeş

Oameni de afaceri, politicieni, şefi de instituţii au trecut zilele acestea prin emoţiile examenului de bacalaureat. Copiii lor au terminat liceul şi au participat la prima sesiune a bacului, majoritatea obţinând note mari. Deputatul Drăghici, primarul Florin Frătică sau oamenii de afaceri Gigi Văsîi şi Axi de la Garden sunt doar o parte dintre personalităţile din viaţa publică argeşeană care au scăpat cu bine de stresul bacalaureatului.

# Florin Frătică, edilul comunei Bradu, a avut anul acesta şi altfel de emoţii decât cele de natură politică. Fiica sa, Corina, elevă la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, a susţinut examenul de bacalaureat. Primarul de la Bradu se poate declara extrem de mândru de fiica sa, ţinând cont că aceasta a obţinut un rezultat excelent: media 9,56. Corina Frătică-Dragomir a luat cea mai mare notă la română, 9,80, în vreme ce la matematică a fost notată cu 9,30, iar la biologie cu 9,60.

# Şi fiul omului de afaceri Sorin Dumitru, unul dintre managerii societăţii Comesad, a avut rezultate foarte bune la bacalaureat. Vlad Andrei Dumitru, absolvent al Liceului Sportiv „Viitorul”, a avut cea de-a doua cea mai mare medie din liceul la care a învăţat, obţinând 9,36. Fiul managerului de la Comesad a primit 9,80 la geografie, 9,30 la română şi 9 la istorie, deşi în paralel este sportiv de performanţă şi stă mai mult plecat prin turnee.

# Fiica cea mare a deputatului de Curtea de Argeş Mircea Drăghici, a terminat anul acesta Liceul de Arte „Dinu Lipatti”. Larisa Drăghici a obţinut la bacalaureat note peste 8 la toate disciplinele - 8,50 la română, 8,40 la istorie şi 9,15 la logică - şi o medie de 8,68.

# Şi omul de afaceri Gheorghe Văsîi a trecut prin emoţiile bacului anul acesta, fiica sa, Smaranda, terminând cursurile liceale la „Brătianu”. Frumoasa Smaranda Văsîi a reuşit să ia nota maximă la biologie, în vreme ce la matematică a fost evaluată cu 9,1 şi la română cu 8,50, având o medie generală la examenul maturităţii de 9,13.

# Ovidiu Baciu, managerul companiei de confecţii Francesca, este fericitul tată al uneia dintre cele mai talentate tinere balerine din România. Având deja o carieră strălucită cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, Francesca Baciu a susţinut şi ea anul acesta bacalaureatul, în Capitală, unde a urmat timp de patru ani cursurile Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”. Fiica patronului de la Francesca a obţinut media 9,06 la bacalaureat, cele mai mari note primindu-le la logică (9,50) şi română (9,40).

CITEŞTE ŞI... Ei au luat 10 la BAC! Tinerii deştepţi şi frumoşi ai Argeşului!

# Aflat în spatele gratiilor, ca urmare a condamnării primite în dosarul „Mită pentru arbitri”, fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu, are şi un motiv de bucurie: fiica sa ddin prima căsătorie, Miruna, a luat bacalaureatul. Frumoasa Miruna Libertatu a terminat liceul la „Vlaicu Vodă”, în Curtea de Argeş, obţinând media 7,68. Deşi a avut note mari la română (8,40) şi economie (8,90), istoria a cam dat-o înapoi, primind doar 5,75 la această materie.

# Directorul de investiţii de la CJ, Sorin Ivaşcu, a scăpat şi el de emoţiile examenului de la începutul acestei luni. Fiica sa, Ana-Maria Andreea Ivaşcu, absolventă a Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”, a luat bacul cu 9,26. Ea a primit chiar şi un 10, la ultima probă a examenului, având 9,35 la istorie şi 8,45 la română.

# La bacul din acest an, fiul consilierului local muscelean Cristi Creţu a demontat prejudecăţile conform cărora fotbaliştii nu prea au treabă cu cartea. Leonard Creţu, jucător legitimat la CSS Dinicu Golescu, a obţinut la bacalaureat 9,51. Matematica pare să fie punctul forte al fiului fostului candidat liberal la Primăria Câmpulung, Leonard obţinând nota 10 la această probă, 9,30 la română şi 9,25 la informatică.

# Notă mare la bac a obţinut şi fiul directorului de la Hidroserv Curtea de Argeş, Bogdan Gorunescu. După patru ani pe băncile Colegiului „Vlaicu Vodă” de la Curtea de Argeş, Alexandru Gorunescu a trecut de examenul de maturitate cu 9,21. Note mai mari a obţinut la disciplinele de profil real: 9,75 la fizică (rezultat obţinut ca urmare a contestaţiei, după ce iniţial fusese notat cu 9,15) şi 9,40 la matematică, în vreme ce la română lucrarea lui Alex Gorunescu a fost evaluată cu 8,50.

# Fiica lui Axi, patronul de la Garden Pub, şi a creatoarei de modă Inocenţia Coşleacără a ajuns şi ea la final de liceu, absolvind Colegiul Naţional „Zinca Golescu”. Andra Coşleacără a luat bacul cu 8,20, după ce a obţinut 7,45 la română, 8,25 la istorie şi 8,90 la psihologie.

# Gata cu stresul bacalaureatului şi pentru preşedintele Consiliului de Administraţie de la Termo Calor Confort, omul de afaceri Horia Goncearu. Fiul său, Alexandru, a trecut cu brio de examen, reuşind să obţină o medie de 9,11. Alexandru Goncearu a fost la un pas de nota maximă la matematică, unde a primit 9,80. La română, nemulţumit de nota iniţială de 7,60, acesta a făcut contestaţie şi a primit 8,70. Şi la informatică Alexandru Goncearu a contestat nota de 8,85, însă, deşi la recorectare a primit 9,15, contestaţia i-a fost respinsă, regula spunând că nota nu poate fi modificată dacă diferenţa este mai mică de 0,5 puncte.

SURSA: Săptămânalul Ancheta