Afacerea unei argeșence - A pariat și a câștigat!

Melania Florea, un antreprenor argeșean a dezvoltat o afacere de succes, înfințând o fabrică de textile în comuna Bascov.
Ca majoritatea antreprenorilor, Melania a învățat din greșeli. Fără experiență, dar determinată să învețe din propriile greșeli și să ducă afacerea pe culmile succesului, Melania Florea a avut încredere și nu a ezitat săși și susțină cu entuziasm ideile.

Dupa terminarea facultatii, Melania s-a angajat pe postul de consilier juridic la o firma de tricotaje. Ca majoritatea studentilor, nu avea experienta in munca. Dupa doi ani a fost concediata si pentru ca trebuia neaparat sa faca rost de bani, a facut un gest curajos, acela de a convinge unul dintre clientii fostei companii la care a lucrat sa deschida un atelier de tricotaje. A luat cu ea 40 de persoane de la fostul loc de munca, iar la sfaristul anului 2007 a infiintat o noua fabrica in Bascov, numita Textil Melania.

CITEȘTE ȘI ... Atenție! Căpușele au băgat în spital 4 argeșeni - alți 5 ar putea avea boala Lyme!

A pornit la drum cu un plan de afaceri foarte optimist, complet lipsit de evaluarea riscurilor afacerii, veniturile planificate erau prea mari in raport cu realitatea si multe riscuri sunt trecute cu vederea.
Dupa prima luna de activitate a tras linie si a iesit cu o pierdere de 2.000 de euro, angajatii erau descurajati demotivati si se temea de un viitor faliment.

Cu timpul, a angajat 15 oameni cu experienta pentru a-i invata si pe ceilalti tainele meseriei si a inceput sa foloseasca tehnici de motivare a personalului pe baza clasamentelor de productivitate, creand o cultura unica a companiei.

CITEȘTE ȘI ... Primarul Orașului Regal își sărbătorește ziua! La mulți ani, Constantin Panțurescu!


Ca orice antreprenor s-a confruntat cu problema atragerii clientilor. Desi lucra cu 12 clienti, i-a luat jumatate de an sa gaseasca un client fidel, care sa asigure fabricii flux continuu pe termen lung. Deoarece acesta nu platea facturile la timp, firma Melaniei Floroiu a ajuns in criza de lichiditate, asadar a fost nevoita sa vanda activele nefolosite pentru a-si putea plati salariatii.
A inceput sa culeaga roadele muncii din 2009, cand numarul clientilor fideli a crescut. Astfel, afacerea Melaniei a crescut cu 50%, de la o cifra de afaceri de 100.000 de euro in 2008.

Sursa:Ideideafaceri.ro