Adriana Molfea: ”Mă străduiesc - în fiecare zi - să fiu cea mai bună variantă a mea!”

Manager al celei mai mari unități medicale din județ, Adriana Molfea și-a asumat o responsabilitate uriașă și provocări pe măsura acesteia, bazându-se foarte multă pe ampla experiență profesională dobândită în administrație și în activitățile de managament al proiectelor europene. S-a format în activitatea juridică în ultimii 24 de ani, ocupând diferite funcții  în domeniul privat, în cadrul Camerei de Comerț și Industrie (Curtea de Arbitraj) și la nivelul administrației județene. Dincolo de domeniul juridic, este specializată în managementul proiectelor și a lucrat activ atât în controlul, cât și în implementarea finanțărilor internaționale.  


Seriozitatea și rezultatele obținute au poziționat, la nivelul anului 2017, numele Adrianei Molfea în fruntea listei de opțiunii pentru poziția de manager al Spitalului Județean. Secondată de un director de specialitate, Adriana Molfea a considerat programele și proiectele de investiții și de finanțare a spitalului ca fiind prioritatea zero pentru schimbările fundamentale pe care unitatea le-a traversat sub conducerea ei din punctul de vedere al dotărilor, atragerii de personal calificat, lucrărilor de renovare și extindere etc. Face parte din doamnele-manageri publici care se remarcă prin puterea exemplului, prin muncă și prin perseverență. Este reprezentativă pentru femeile care dovedesc seriozitate deplină în îndeplinirea obiectivelor pe care și le asumă, realism în abordare și spirit de echipă. Capacitatea de organizare și comunicativitatea au întregit lista de atribute necesare reușitei sale profesionale.

„Femeile,  în general, sunt mai responsabile și mai organizate.”, explică managerul SJU avantajele reprezentantelor sexului frumos în societatea actuală și în funcții de conducere.

„Dumnezeu le-a înzestrat cu o forță interioară care le dă putere și le ajută să lupte. Cât despre avantajul unei femei de a prelua o funcție managerială... personal nu l-am «descoperit». O astfel de funcție prezintă o provocare și presupune implicare totală. Îți poate oferi doar satisfacția de a realiza lucruri în beneficiul oamenilor și societății, în general. Părinții mei m-au educat să fiu corectă, conștiincioasă. M-au învățat respectul de sine și respectul față de ceilalți oameni. Și m-au mai învățat să îndeplinesc atribuțiile cu demnitate și devotament. Știu că poate suna desuet într-o societate din ce în ce mai mercantilă și egoistă. Însă îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a da putere să nu mă abat de la principiile cu care am crescut. De când am preluat această funcție, nu mai am timp de absolut nimic. Și, credeți-mă, nu spun vorbe mari. M-am dedicat sută la sută acestei responsabilități. Am mare noroc să am o familie minunată care mă înțelege și care încearcă să nu mă împovăreze cu alte probleme.” 


Adriana Molfea consideră că fiecare persoană este unică, cu bune și cu rele. Ca atare, preferă să nu se raporteze la un model:

„Nu îmi stabilesc repere, ci mă străduiesc - în fiecare zi - să fiu cea mai bună variantă a mea!”