Adriana Molfea: Îmi dau silința să fiu în fiecare zi o și mai bună versiune a mea

Adriana Molfea deţine o experienţă administrativă de peste 15 ani. În prezent, manageriază Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş având o responsabilitate enormă în contextul actual al pandemiei de coronavirus, moment în care SJU Argeş se confruntă cu provocări şi presiuni enorme cauzate de criza pe care o traversăm din punct de vedere epidemiologic. Adriana Molfea deţine o experienţă vastă: a fost pe rând consilier juridic, apoi coordonator al Compartimentului Juridic Contencios din cadrul Consiliului Judeţean Argeş şi arbitru comercial al Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, urmând ca în anul 2009 să devină prodecan al Colegiului Consilierilor Juridici Dâmboviţa.

Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?

- Sunt multe femei puternice care reușesc să fie mame, șotii, dar și să-și mențină o carieră cu rezultate excelente. Aceste femei inspiră, sunt exemple demne de urmat. În ceea ce mă privește, și cei care mă cunosc știu că nu exagerez, nu am un model. Îmi dau silința să evoluez, nu doar din punct de vedere profesional, să fiu în fiecare zi o și mai bună versiune a mea. 

Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!

- Au fost multe, dar aș evidenția faptul că am ajuns la stadiul de a fi pregătită pentru orice. Mă rezum la ultimul an, care a fost unul plin de provocări pentru toți, dar mai cu seamă pentru noi, cei din sistemul sanitar. Pandemia ne-a pus în fața unei noi realități, în care acțiunile curajoase au fost vitale. Am luat decizii la secundă, am acționat imediat. Am impus reguli noi, am îndrăznit să canalizez eforturile celorlalți spre un singur scop. Am lucrat la foc continuu. A fi manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești presupune implicare totală. Pentru ceea ce sunt azi, pentru faptul că m-au învățat să îndeplinesc atribuțiile cu demnitate și devotament le mulțumesc părinților mei.  

Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?

- Să nu încerce să fie altcineva, să nu pozeze în ceea ce nu este. Nu ajută. Pentru mine a fost esențial să rămân sinceră cu mine, să pun în practică lucrurile despre care vorbesc, să le implementez pe cele în care cred. Astfel, nu mi-am consumat energia în van. 

Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?

- Să continuăm ce am început, printre altele, execuția noului corp de clădire, care este numit impropriu așa, deoarece este echivalentul unui spital. Totodată, îmi doresc din tot sufletul să demarăm lucrările pentru Laboratorul de Radioterapie, extrem de necesar pacienților oncologici. Am zis să continuăm, deoarece, pentru a merge mai departe, e bine să mergi împreună cu echipa. Pe mulți dintre oamenii cu care lucrez i-am „moștenit”, iar pe alții i-am „creat”. Cu toții găsesc în mine un sprijin ori de câte ori au nevoie, dar le cer să se implice, să aducă un plus de valoare proiectelor în derulare, le cer să fie devotați, să fie profesioniști.