Adrian Mutu nu merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Are interzis ...

Noul selecționer al naționalei de tineret a României U21, piteșteanul Adrian Mutu, , nu va face parte din delegația țării noastre care se va deplasa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate a se desfășura în perioada 29 iulie - 4 august 2020.

Totul din cauza trecutului său sportiv, potrivit Digi Sport. Conform sursei citate, „Briliantul” nu are voie să intre pe teritoriul Japoniei din cauza faptului că în trecut a fost depistat dopat. Astfel, el nu va primi viza de intrare în Japonia.
Constituția din Japonia prevede ca persoanele care au fost depistate dopate și care vin în țară în calitate oficială, să nu aibă dreptul de a intra în țară și de a primi viză.

„Împreuna vom face selecția, dar asta după ce vom ști exact care sunt cluburile care ne vor lăsa jucătorii. Și dacă nu era Adi prezent cu noi, eu selecția o fac alături de staff. Decizia finală îmi aparține, dar după o consultare cu staff-ul. Așa am convenit cu domnul Stoichiță și cu cei din Federație în momentul în care am preluat naționala mare, la Tokyo va face parte din staff-ul tehnic și antrenorul de la U21″, spunea Rădoi.

Mutu a rămas cu o astfel de pată pe CV-ul său, după perioada Chelsea, pată pe care nu a putut să o șteargă nici după ce și-a căutat dreptatea la CEDO.

Depistat pozitiv cu cocaină în octombrie 2004, Mutu a fost dat afară de la Chelsea printr-o reziliere unilaterală de contract, în 29 octombrie același an. Chiar dacă londonezii l-au pus pe liber, tot ei l-au reclamat la FIFA după ce s-a transferat la Juventus via Livorno, în ianuarie 2005, iar pe 14 august 2008 Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA decidea că fotbalistul trebuie să achite o despăgubire de 17.173.990 de euro. Prima pedeapsă a românului pentru cocaină a fost dată de Asociaţia Engleză de Fotbal, 7 luni suspendare şi 20.000 de lire sterline amendă. Cei de la Chelsea n-au fost mulțumiți.

Ulterior, atât TAS, cât şi Tribunalul Federal Elveţian au menţinut decizia de la FIFA, astfel că Mutu a riscat permanent, din 2010 până în 2016, când s-a retras, să fie suspendat. Ulterior, chiar dacă nu mai este în activitate, iar Chelsea nu mai are ce să-i facă, Mutu a dorit să demonstreze că sentinţele date contra sa nu au fost corecte. Este motivul pentru care a apelat și la CEDO.

Din câte se pare, pentru că Mutu nu a recunoscut niciodată oficial, Chelsea a reuşit să-i ia 500.000 de dolari. Suma reprezintă jumătate din milionul cu care a fost vândută în SUA o proprietate deţinută împreună cu Consuelo, pe atunci soţia lui Adrian.

 

 

Sursa: digisport.ro