Adrian Miuțescu s-a vaccinat azi!

Conform unui comunicat transmis de PNL Argeș, președintele partidului, deputatul Adrian Miuțescu, s-a vaccinat azi împotriva Covid, cu serul Pfizer, prima doză. Președintele PNL Argeș a reușit astfel să se vaccineze după o lungă perioadă de convalescență, care a urmat infectării cu virusul SARS-CoV-2 la sfârșitul anului trecut.    

“Sunt unul dintre cei care a trecut prin boală și nu-i doresc nimănui să treacă prin experiența mea. În acest moment, cel mai eficient mod de a lupta cu pandemia este vaccinul. Am ales să mă vaccinez pentru a-mi proteja sănătatea și pentru a-i proteja pe cei din jurul meu. Toți din familia mea s-au vaccinat și le recomand tuturor să o facă. Peste 2,5 milioane de români s-au vaccinat până acum, iar Guvernul a impulsionat campania de vaccinare, printr-o serie de măsuri eficiente. Îmi doresc să trecem cât mai repede peste această criză sanitară și să ne concentrăm energiile și resursele pentru dezvoltarea județului și a țării”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu. 

Se menționează de asemenea faptul că Guvernul va optimiza campania de vaccinare, în aceste zile pregătindu-se deschiderea centrelor de vaccinare drive-thru, în oraşele mari. 20 de centre mobile de vaccinare vor fi deschise săptămâna viitoare, în prima fază, iar în perioada următoare se vor deschide centre de vaccinare la operatorii economici care au personal medical. De marţi, 13 aprilie, s-au deschis încă 144 de centre de vaccinare în care va fi folosit serul Pfizer, urmând ca din 20 aprilie să mai fie deschise încă 41 de centre Pfizer. Vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare, în centrele cu locuri disponibile. În total, sunt active 1.062 de centre de vaccinare, la nivelul întregii ţări.

Reamintim că deputatul Adrian Miutescu a fost infectat cu virusul Covid 19 în iarna care a trecut, având o formă gravă, care a necesitat o lungă perioadă de internare. Mai mult, a dezvoltat ulterior alte probleme de sanatate la capitolul "consecințe", revenind în spital și chiar în ATI. Despre această experianță traumatizanta si psihic si fizic, domnia sa declara intr-un interviu de presa acordat colegilor nostri de la săptămnalul Ancheta, în urmă cu două săptămâni: 

„M-am îmbolnăvit de COVID, probabil de prin campanie și am fost internat la „Balșˮ, unde am stat cam trei săptămâni. Prima internare a fost pentru COVID, apoi am contractat o bacterie, clostrydium, sau am dezvoltat-o din cauza antibioticelor administrate, părerile sunt împărțite... Aceasta m-a tocat și, după ce am crezut că am scăpat, a revenit imediat după Crăciun și a fost a doua internare, la Spitalul Militar Central, unde am stat până la finele lunii februarie.”

„Sunt refăcut în proporție de 80%, am slăbit peste 20 kg și mi s-a recomandat să mă menajez, să nu mai contractez alte boli, pentru că nu mai am voie să iau antibiotice pentru o perioadă. Trebuie să am mai multă grijă de mine, ”a mai precizat deputatul în interviu.