Adrian Miuțescu: În primăvară încep lucrările la Tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu-Pitești

Astăzi, 15 iulie, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a avut o întâlnire la Ministerul Transporturilor cu secretarul general, Ștefania Ferencz, scopul întrevederii dintre liderul PNL Argeș și conducerea ministerului fiind analiza stadiului implementării proiectelor de dezvoltare a rețelei de transport din județul Argeș. 

“Astăzi am avut o întâlnire cu doamna Ștefania Ferencz, secretarul general al Ministerului Transporturilor. Cu această ocazie am purtat o discuție telefonică și cu doamna Mariana Ioniță, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe tema proiectelor rutiere care au legătură cu județul nostru. Am vrut să aflu direct de la cei implicați cum evoluează planurile și lucrările la Tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș, la Tronsonul 4 Curtea de Argeș-Tigveni, la drumul expres Craiova-Pitești și la reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș. Astfel, pentru tronsonul Pitești-Curtea de Argeș din Autostrada spre Sibiu putem spune că până în primăvară va fi emisă autorizația de construcție și vor începe efectiv lucrările. Pentru Tronsonul Curtea de Argeș-Tigveni avem un blocaj din cauza unei firme din China a cărei contestație va întârzia semnarea contractului. Am primit asigurări din partea doamnei secretar general că procedura va fi deblocată. Sper că și cei din minister vor înțelege cât este de important ca acest obstacol să fie înlăturat curând, să continuăm procedura pentru porțiunea Curtea de Argeș-Tigveni și apoi să demarăm lucrările de construcție”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

De asemenea, conform liderului PNL Argeș, vor începe lucrările de reabilitare a gării din Curtea de Argeș. 

“Știu că refacerea Gării Regale din orașul în care locuiesc este un deziderat al tuturor cetățenilor și vreau să le transmit că am discutat telefonic și cu directorul Regionalei CF Craiova, iar domnia sa mi-a transmis că se lucrează intens la emiterea autorizației de construcție și sper că în cel mai scurt timp să demarăm lucrările efective de reabilitare a Gării Regale. În acest caz procedura este un pic mai greoaie din cauza că avem de-a face cu un monument istoric, autorizațiile pentru începerea lucrărilor fiind acordate în urma unei proceduri complexe. Tot o veste bună pe care am primit-o telefonic de la doamna Mariana Ioniță, director CNAIR este că pe tronsonul de drum Craiova-Pitești se lucrează intens și, dacă toate merg bine de aici înainte, se va respecta termenul de finalizare a lucrării”, a precizat Adrian Miuțescu.

Astfel, din data de 11 mai când a fost semnat la Pitești Contractul pentru execuția Tronsonului 5 Pitești-Curtea de Argeș din Autostrada spre Sibiu, toate marile proiecte de infrastructură ale județului nostru au intrat în linie dreaptă.