Administratorii grupurilor Facebook pot introduce taxă

Facebook va permite acum administratorilor de grup să înceapă să perceapă taxe de la 4,99 dolari la 29,99 dolari pe lună pentru membrii exclusivi în anumite grupuri, a anunțat compania într-un post de blog.
Grupurile de părinți, de gătit și de curățenie la domiciliu vor fi primii care vor primi noua facilitate ca parte a unui test timpuriu, potrivit Digi24.ro. În prezent, grupurile fără plată vor rămâne intacte, însă vor avea în curând opțiunea de a lansa subgrupuri premium.

Facebook afirmă că noul element este acela că administratorii de grup, care au pus mult timp și devotement pentru a-și dezvolta comunitățile, pot, de asemenea, să câștige bani în același timp. De asemenea, compania spune că administratorii ar putea lua banii pe care îi câștigă pentru a crea conținut de calitate superioară și pentru grup, fie că este vorba de mai multe postări, clipuri video sau întâlniri și evenimente offline.
SE susține că în timp ce în trecut, grupurile din Facebook au fost întotdeauna gratuite, taxarea pentru un membru poate spori sentimentul de exclusivitate și poate face un grup să se simtă mai special pentru membrii săi.