Administraţiile locale au luat măsuri de reducere a aglomeraţiei şi de igienă

Primăriile, care sunt destul de frecventate în această perioadă şi-au intrat serios în rol şi, pe lângă promovarea măsurilor de prevenţie, au instituit reguli de acces în instituţie. 

 


 Primarul de la Budeasa a cerut cetăţenilor să anunţe sosirea persoanelor din străinătate


La Primăria Budeasa s-a recomandat cetăţenilor să vină la sediul administraţiei locale numai pentru probleme de strictă urgenţă.

„În acest fel se poate evita contactul cu alte persoane şi staţionarea în spaţii aglomerate. Pentru orice problemă vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon: 0248.236.457/ 0753.054.642 şi veţi primi toate informaţiile necesare. Acest lucru nu înseamnă că Primăria se închide pentru cetățeni, însă vrem să evităm deplasările ce nu sunt absolut necesare!”, este anunţul transmis de către primarul Mihail-Nicolae Rachieru.

„În cazul celor care vin la Primărie, se permite accesul doar la parter, a câte unei singure persoane, birourile deschise publicului fiind cele de Taxe şi Impozite şi pentru plata gazelor. Personalul care lucrează cu bani poartă mănuşi şi se dezinfectează mai frecvent. În rest, dacă este cazul, solicitantul poate completa cererile de care are nevoie, iar acestea sunt duse de către un angajat al instituţiei la birourile unde trebuie prelucrate. Am pus la dispoziţie soluţie dezinfectantă pentru cei care intră şi am sporit măsurile de igienă. Nu dorim să se îmbolnăvească nici angajaţii, nici locuitorii comunei Budeasa. ”, a completat edilul Mihail-Nicolae Rachieru.

Mai mult, dat fiind faptul că, potrivit statisticilor, cele mai multe cazuri de bolnavi infectaţi cu COVID – 19 sunt persoane venite din străinătate sau contacţi ai acestora, conducerea administraţiei locale a cerut anunţarea acestor situaţii. În ședință extraordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a decis ca cetățenii, dar și instituțiile din comună (postul de poliție Budeasa, Dispensarul Uman, școli, grădinițe, parohii) să comunice primăriei sosirea oricărei persoane din afara țării. Măsura este obligatorie. Informaţiile de această natură se pot comunica la numerele menţionate anterior.

„Este foarte important să ne protejăm pe noi şi pe cei dragi, iar comunicarea şi respectarea regulilor, în acest context, este vitală. Mulţumesc cetăţenilor că înţeleg importanbţa măsurilor aplicate şi îi rog să le respecte!”, a punctat primarul Mihail-Nicolae Rachieru.

În plus, a solicitat tuturor entităţilor publice şi private din comună să ia măsuri sporite de igienă personală şi să dezinfecteze frecvent suprafeţele de contact pentru a reduce riscul de contaminare cu virusul care provoacă afecţiunea COVID-19. 

 

 

 În Primăria Poiana Lacului se intră doar după ce se dezinfectează mâinile


La intrarea în Primăria Poiana Lacului toate persoanele care intră sunt, mai întâi, invitate să îşi dezinfecteze mâinile cu alcool sanitar şi abia apoi poate merge în instituţie. De asemenea, primarul Ion Dumitrache ne-a declarat că a limitat accesul în instituţie şi dezinfectat întreaga Primărie.

„Le mulţumesc oamenilor, pentru că sunt receptivi şi se supun acestor reguli, importante pentru sănătatea lor şi a angajaţilor noştri. Am redus programul cu publicul, acesta fiind acum în intervalul 8.30 -12.00. Permitem intrarea pe rând a cetăţenilor, pentru a nu se crea aglomeraţie şi a putea păstra distanţa între aceştia. Dacă fiecare dintre noi respectă măsurile minime de protecţie, putem ţine situaţia sub control.”, a subliniat primarul Ion Dumitrache. 

 

 Primăria Bradu are opţiune pentru plăţi online


La început de an, când a făcut demersurile pentru ca cetăţenii să îşi achite dările online, prin ghişeul.ro, primarul Dan Stroe nici nu se gândea cât de mult îi va folosi acest nou serviciu. Astfel, în această perioadă, când foarte mulţi se îngrămădesc să achite taxele şi impozitele, se poate scăpa de cozile de la casierie prin viramentele efectuate online, din confortul casei, de pe computer sau de pe telefon.

„Am impus regulile de prevenţie, am informat cetăţenii cu privire la măsurile ce se impun, le-am recomandat să vină doar dacă este strict necesar la primărie, iar pentru cei ce ne trec totuşi pragul, am pus la dispoziţie soluţii dezinfectante. Suntem responsabili  faţă de cetăţenii noştri şi le mulţumim că înţeleg necesitatea unor asemenea măsuri, benefice pentru întreaga comunitate.”, ne-a declarat edilul Dan Stroe. 

 

 Termen prorogat pentru plata impozitelor


Măsura luată de Ministerul Finanţelor, săptămâna trecută, vine în ajutorul primăriilor în încercarea de a evita aglomeraţia. În contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie la 30 iunie 2020. De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local.