Ziua Naţională a Portului! Tinerii din Corbi au defilat la Mioveni

Duminică, 13 mai, la Mioveni s-a sărbătorit Ziua Națională a Portului. Evenimentul, organizat în centrul civic al orașului, a debutat la ora 17:00, cu o paradă a costumelor naționale specifice mai multor zone din țară.

Prezenți la acest eveniment au fost și tinerii din Corbi, mândria comunei. Au defilat ținând în mâini steagurile țării, dar și macheta localității, realizată din lemn și cioplită pentru a defini numele de  ”Corbi”.

Alături de alte 19 localități, Corbiul s-a remarcat prin frumusețea și diversitatea costumului popular autentic. Atmosfera de sărbătoare a fost animată și întreținută de cele mai bune ansambluri folclorice de dansatori din Argeș, princare și Corbi.
Aproximativ 400 de copii și tineri au defilat pe străzile din Mioveni, purtând costume  populare vechi de peste 100 de ani.

Au participat la acest eveniment copii și ansambluri din Bascov, Boteni, Brăduleț, Boțești, Budeasa, Corbi, Coșești, Priboieni, Mușetești, Nucșoara, Rociu, Topoloveni, Stâlpeni, Schitu Golești, Vlădești, Hârșești, Lerești și Mioveni.