(video) Pomicultori și viticultori mulțumiți, fructe gratis, doar sa le culegi

Deși 2020 a adus o secetă nemaiîntîlnită, podgorenii si pomicultorii din Argeș se declară mulțumiți de recoltele din toamnă si își deschid larg porțile pentru pofticioși. Deși vita de vie, merii si prunii au fost loviti de grindină, productia e una buna in conditii de lipsa de umiditate in sol si de pandemie.


Gheorghe Voica este un pomicultor din Micești care spune ca deși merele au fost lovite de grindină, tot a avut o recoltă bună, pe care a pus-o la adăpost, în așteptarea unui preț mai bun.

Primarul din comuna Albota, localitate de langa Pitesti, a produs tone de suc bio anul acesta si a decis să dea gratis merele și prunele, cu o singură condiție: cine vrea trebuie să le culeagă.

Performerul anului in Arges este Institutul de Cercetare a Viei de la Ștefănești. După ce au scăpat de datoriile acumulate în ultimii 20 de ani, cercetătorii speră ca vinul obținut în acest an să le dea un start promițător.

Pana la un nou ciclu agricol, primele constatari ale pomicultorilor si viticultorilor argeseni par sa fie incurajatoare, dar oamenii spun ca in agricultura nimic nu e sigur si oricand o situatie buna se poate transforma peste noapte in una proasta prntr o ninsoare timpurie, o grindina sau o seceta.