Termo Calor Confort trage un semnal de alarmă! 3200 de clienți nu și-au achitat facturile | Sursa Ta

 

TERMO CALOR CONFORT trage un semnal de alarmă: 3200 de clienți (asociații de proprietari, societăți) nu și-au achitat facturile pentru energie termică, încălzire și apă caldă de consum!

 

În aceste condiții, există riscul ca Termo Calor să intre în imposibilitatea de a achita serviciile furnizorului de gaze, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale, ceea ce ar conduce la oprirea furnizării energiei termice către populația municipiului Pitești, iar bugetul orașului să suporte majorările pentru întârzieri la plată către frunizorul de gaze. 

 

De asemenea, există și neplăcerea executării silite pentru cei 3200 de rău platnici.

 

Termo Calor a demarat deja punerea în executare silită a facturilor care depășesc termenul scadent 15-45 de zile de la data emiterii documentelor de plată.

 

Fiecare dintre cei 3200 de clienți care au intrat în executare vor fi obligați la plata sumei de pe facturile restante la care se adaugă 131,40 lei titlu executoriu pentru fiecare factură, plus taxe judiciare și cheltuieli de executare silită.

 

Pentru a nu se ajunge în asemenea situații Termo Calor solicită de urgență achitarea sumelor restante în perioada imediat următoare.

 

 

Mai jos puteți citi comuncatul de presă transmis de firma TERMO CALOR CONFORT:

 

„Vă informăm că toți utilizatorii serviciilor de utilități publice pentru energie termică, încălzire și apă caldă de consum,  persoane fizice sau juridice, au obligația să achite facturile reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în termenul de scadență de 15 zile de la data emiterii facturilor, potrivit legislației în vigoare, data emiterii facturii este menționată pe factură. Termenul de scadență privind plata facturii se ia în calcul începând cu data emiterii facturii.

Conform art. 42, alin.(10), litera b) din Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, în cazul neachitării obligațiilor de plată datorate, se vor aplica dispozițiile legale în vigoare privind promovarea acțiunii în instanță, cu cheltuieli de judecată și executare.

 

Vă informăm că în situația demarării executării silite împotriva restanțierilor, aceștia sunt obligați la plata sumei de 131,40 lei pentru fiecare factură, titlu executoriu, sumă ce reprezintă taxă + tarif înscriere în RNPM conform reglementărilor în vigoare la care se adaugă taxele judiciare și cheltuielile de executare silită.

 

Vă comunicăm că s-a procedat la punerea în executare, încuviințarea executării silite, a facturilor care constituie titlu executoriu pentru un număr de  3.200 de clienți.

 

În conformitate cu dispozitiile art.1015  şi următoarele din Codul de procedură civilă, coroborate cu prevederile art.1270, art.1272, art.1170, art. 1164, art.1516, art.1530 din Codul civil, precum si cu celelalte acte normative în vigoare, pretindem plata  integrală si imediată a creanței certe, lichide și exigibile generate de către toți restanțierii.

 

În aceste condiţii, vă solicităm să întreprindeţi DE URGENȚĂ toate demersurile necesare pentru achitarea tuturor facturilor de energie termică. 

Primăria Municipiului Pitești a asigurat plata subvenției la energia termică asigurând diferența dintre prețul de producere și prețul de vânzare către populație în conformitate cu prevederile legale.

 

Având în vedere creșeterea prețului la gaze naturale și energie electrică, prețul energiei termice a crescut la nivel național, realizându-se diferențe de la un oraș la altul.

 

Spre exemplificare prezentăm situația prețurilor la energie termică în următoarele municipii:

 

 

 

1 Constanța 1.337,00

2 Tulcea         1.071,00

3 Giurgiu 1.050,00

4 București   986,00

5 Buzău           879,00

6 Timișoara   851,27

7 Vaslui           814,00

8 Cluj           782,00

9 Brașov           763,00

10 Arad           758,00

11 Craiova   702,00

12 Drobeta Turnu Severin  672,00

13 Pitești           643,73

14 Focșani           638,00

15 Botoșani   615,00

 

Având în vedere aceste considerente, precum și faptul că TERMO CALOR CONFORT S.A., are de plată facturi către furnizorii principali de gaze, în avans, energie electrică și apă, transmitem celor care înregistrează restanțe către TERMO CALOR CONFORT S.A., să întreprindă DE URGENȚĂ toate demersurile necesare pentru achitarea sumelor datorate.  

 

Neplata la timp a contravalorii energiei termice consumate, generază datorii la furnizorul de gaz, ROMGAZ, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale către societatea noastră ceea ce ar conduce la oprirea furnizării energiei termice către populația Municipiului Pitești.”