Sute de piteșteni amendați! Motivul: deșeurile aruncate pe domeniul public

Primăria Pitești anunță că în perioada 1 martie 2019 - 9 iulie 2019, zeci de persoane au fost depistate pe raza municipiului aruncând pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special create molozul și deșeurile menajele. De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate un număr de 163 de sancțiuni contravenționale ”celor care nu au respectat prevederile H.C.L. 224/2012, alin. 1, respectiv colectarea de PET-uri de la platformele de depozitare aflate pe raza Municipiului Pitești.”


Reamintim că, în luna martie, agenții de Poliție Locală au organizat o ”acțiune de informare și conștientizare a populației privind aruncarea/depozitarea/abandonarea materialelor rezultate din construcții/menajere/ biodegradabile, la platformele de colectare.”

”Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești a fost informat pentru analizarea oportunității montării unor plăcuțe de avertizare cu sancțiunile aplicabile celor care depozitează/abandonează pe domeniul public resturi de materiale de construcții sau materiale biodegradabile.”, este specificat în comunicat.