Se modernizează DJ 703B Costești - Șerbanești! Investiție finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Vești bune pentru argeșeni! Consiliul Judeţean Argeş a actualizat devizul general al proiectului tehnic pentru modernizarea DJ 703B Costeşti - Şerbaneşti, în urma ordonanței de urgență care prevede creşterea salariului minim în construcţii la 3.000 lei.

„Diferenţele valorice între devizul general întocmit anul trecut (de circa 11 milioane lei) şi cel întocmit odată cu elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie de acum sunt generate de aplicarea O.U.G. nr.114/28.12.2018 (care prevede creşterea salariului minim în construcţii la 3.000 lei), precum şi de necesitatea includerii în proiectul tehnic a unor lucrări ce nu au fost prevăzute iniţial, dar care sunt obligatorii, respectiv: realizarea de ambele părţi ale drumului a unor benzi de încadrare de 2x0,25m şi poziţionarea "în săpătură" a sectoarelor de drum situate între km 60 şi km 68 pentru a permite accesul facil al riveranilor în gospodării”, transmite Consiliul Județean.

Lucrările vor fi realizate pe o lungime de 8,45 km la Costeşti şi Rociu, investiția fiind finanțată  prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, valoarea totală actualizată a acesteia fiind acum de 15,98 milioane lei. Diferenţa de 5,5 milioane lei va fi asigurată din bugetul judeţean.