Săptămâna Europeană a Mobilităţii: Piteștiul s-a înscris!

Primaria Municipiului Pitesti celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2019  Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră.

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos  cu bicicleta și cu transportul public. Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.


Obiectivele campaniei sunt:

- Conștientizarea populației în  formării unor  atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta)
- Prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban


La nivel județean se vor organiza evenimente  de informare și  conștientizare a populației  asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.