S-a scumpit intrarea la Bazinul Olimpic

Înotul reprezintă una dintre activităţile sportive şi de întreţinere preferate de către piteşteni. Fie că sunt copii sau adulţi, mulţi aleg să meargă de câteva ori pe săptămână la Bazinul Olimpic pentru o oră-două de înot. De curând, municipalitatea a luat o decizie care cu siguranţă îi va deranja pe mulţi dintre cei care au această pasiune: de la 1 martie creşte preţul biletelor de intrare şi al abonamentelor.

Astfel, un bilet de intrare, pentru adulţi, va costa 15 lei, ceea ce înseamnă o majorare cu 5 lei faţă de preţul practicat până acum.  De asemenea, studenţii şi pensionarii vor plăti cu 3 lei mai mult decât până acum, respectiv 10 lei în loc de 7. Evident, şi preţurile abonamentelor se vor modifica, 12 şedinţe urmând să coste 120 lei pentru adulţi, în vreme ce copiii sub 10 ani, studenţii şi pensionarii vor plăti 100 lei.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, această scumpire vine ca urmare a creşterii preţurilor la energie electrică şi energie termică, fiind necesară pentru funcţionarea la parametri normali a bazinului, dar şi pe fondul faptului că ultima majorare de tarif a fost făcută în urmă cu 5 ani. Bazinul Olimpic face obiectul unui amplu proiect de reabilitare, aflat însă abia în fază incipientă, aceea de accesare a finanţării, demararea lucrărilor propriu-zise fiind posibilă abia peste cel puţin un an.