Proiectul de canalizare, gata la Bogați în proporție de 90%

Una dintre investiţiile mult aşteptate ale anului este reţeaua de canalizare şi staţia de epurare, lucrare care se ridică la 8,9 milioane lei şi va fi realizată din fonduri guvernamentale. 
Proiectul este gata în proporție de 90%, după cum declară edilul Ion Gârleanu. Până la finalul acestuia an, întreaga comună va beneficia de o nouă rețea de canalizare și o stație de epurare.


”Atributul meu principal este să fac proiecte pentru că banii strânși din taxe și impozite sunt nesemnificativi. Noi avem un buget de aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Ca să rezolvăm problemele, necesare până la urmă, trebuie să apelăm la întocmirea unor proiecte.
Eu cred ca aici intervine rolul primarului și al aparatului de specialitate. 
În acest an avem depuse mai multe proiecte, cum ar fi cel de canalizare, care pe drumul județean este gata în proporție de 90 %. În 2018 îl vom finaliza, inclusiv stația de epurare.
Urmează ca din an în an să facem câte un proiecte de extindere în așa fel încât în câțiva ani să fie canalizată toată comuna.”
, a declarat pentru Sursata.ro, primarul comunei.

Reţeaua de distribuţie a gazelor naturale este un alt proiect depus deja de Primăria Bogați la Ministerul Energiei și care, după ce va fi aprobat spre finanţare, va intra în faza de execuție. Valoarea estimată a acestuia se ridică la 8 milioane de lei. 
”Acest proiect crează probleme financiare la nivel de comună deoarece anual administrația locală trebuie să actualizeze avizele, așteptând aprobare din partea Ministerului Mediului.”

Aceste noi investiţii le vor completa pe cele efectuate anul trecut, din care putem enumera podul din satul Suseni, dar şi puţurile de apă, forate anume pentru a asigura resursele de apă ale locuitorilor în perioadele de secetă.