Primaria Municipiului Pitesti: „La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!”| Sursa Ta

 

Proorocul Ioan - îndemn la simplitate, sinceritate și cumpătare!

 

În fiecare an, la 7 ianuarie, credincioșii ortodocși sărbătoresc pe unul dintre cei mai populari sfinți ai ortodoxiei - Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul lui Hristos.

Cunoscut pentru viața austeră, pentru smerenie, pentru atitudinea sa dură la adresa celor care păcătuiau, pentru minunile săvârșite, în mod special, pentru duhul rugăciunii, pentru sinceritate, adevăr și dreptate, Proorocul Ioan este una dintre cele mai proeminente figuri ale creștinismului, sărbătorit de către Biserică de trei ori pe an și iubit de către credincioși pentru devotamentul de care a dat dovadă de-a lungul vieții sale, rămânând un model drept de urmat pentru primii asceți ai creștinismului.

Sfântul Ioan este proorocul care închide cartea Vechiului Testament și deschide cartea Noului Testament, „înger în trup” și „cel mai mare om născut din femeie”, după cum chiar Mântuitorul l-a numit. El ne învață că „mai fericit este a da decât a lua” și ne îndeamnă la o viață simplă, cumpătată, sinceră, curată și plină de sfințenie.

La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi!