Podul peste Argeş din zona Prundu ar putea fi redeschis pe 15 noiembrie

În fiecare dimineaţă din zilele lucrătoare, circulaţia în zona Podul Viilor se ştrangulează şi, cu toată implicarea şi dirijarea poliţiştilor, tot se formează cozi pe distanţe de câţiva kilometri, la intrarea în Piteşti. Din acest motiv, toţi cei care vin dinspre Ştefăneşti, Topoloveni, Leordeni se întreabă când se va redeschide drumul Sticlelor, o opţiune foarte bună pentru intrare în Piteşti, ca să se mai degreveze traficul matinal.

Pe data de 11 iunie, s-a închis circulaţia pe podul de peste barajul Prundu şi astfel drumul Sticlelor nu a mai putut fi folosit ca variantă pentru accesul în Piteşti. Lucrarea aparţine Administraţiei Bazinale Argeş – Vedea şi a fost trecută cu un termen de execuţie de 7 luni. Directorul ABAV, Bogdan Gorunescu, dă asigurări că termenul se va decala cu o lună şi, dacă iniţial era termenul de redeschidere în decembrie, circulaţia se va relua pe 15 noiembrie.

„Societatea care execută lucrările, Metabet, şi-a făcut foarte bine treaba şi am mari speranţe că pe data de 15 noiembrie, se va relua traficul pe podul de peste barajul Prundu.  Lucrarea nu va fi finalizată în totalitate şi probabil se va mai bloca câte o bandă, pentru a efectua şi restul reparaţiilor, dar, cel puţin parţial, circulaţia va fi reluată.”, a explicat directorul Bogdan Gorunescu.

 Podul de peste baraj nu a mai fost reparat de 30 de ani şi au fost necesare numeroase lucrări  pentru reabilitarea acestuia, printre care şi realizarea unei suprastructuri noi şi o suprabetonare. 

Sursa:saptamanalul ancheta