În Argeș - 428 de animale sterilizate gratuit!

Campania de sterilizare gratuită organizată în Topoloveni, de către EDUXANIMA, în parteneriat cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere in Not, Hürth e.V.” din Germania şi „Tierhilfe KOS” din Austria, a fost încheiată după trei săptămâni.

CITEȘTE ȘI ... HOROSCOP! Schimbări pe toate planurile pentru aceste zodii!

Astfel, au  fost sterilizate 428 animale cu şi fără stăpân. Vorbil aici despre 284 câini şi 144 pisici. Pe lângă sterilizare, animalele au fost supuse şi altor intervenţii chirurgicale, acţiunilor de îngrijire şi toaletare şi deparazitare externă.

”Din 2011, de când organizăm campanii de sterilizare la Topoloveni, de departe această campanie a fost cea mai „invadată” de către proprietarii de animale. Din acest motiv, în favoarea acestora, am decis să prelungim campania cu încă două zile. Putem admite că în cele mai multe campanii derulate la Toploveni, sunt sterilizaţi majoritatea câinilor fără stăpân însă în fiecare an ne confruntăm cu animale noi tocmai pentru că proprietarii îşi abandonează constant surplusul de animale, pe domeniul public. De aceea sterilizarea animalelor cu stăpân este prioritară reprezentând cea mai importantă acţiune practică cu efect imediat dacă s-ar realiza la scară naţională.
Sterilizarea animalelor şi educaţia în sensul responsabilizării proprietarilor reprezintă componentele esenţiale pentru rezolvarea definitivă a problemei animalelor fară stăpân”
, se arată în comunicat.