Graficul de colectare a gunoiului de la gospodăriile din Moşoaia

Toamna trecută, în comuna Moşoaia a fost reluat serviciul de ridicare a gunoiul din poartă în poartă. În ultimii ani, din cauza unor prevederi din proiectul european „Managementul integrat al deşeurilor în judeţul Argeş”, nu s-a mai putut face acest lucru, primăriile fiind obligate să înfiinţeze acele rampe de gunoi, care s-au dovedit ineficiente şi inestetice.

Iniţial, s-a dorit ca preluarea deşeurilor de la populaţia din Moşoaia să se facă într-o singură zi, însă numărul mare de gospodării pe la care trebuie să treacă maşina de gunoi  a determinat autorităţile locale şi reprezentanţii societăţii de salubritate să programeze graficul de colectare pe parcursul a două zile în fiecare săptămână. Astfel, de la jumătate din comună, respectiv străzile situate pe partea stângă a DN 67B plus zona Trivale, Olteni şi Ciocănăi, se colectează gunoiul marţea, iar de la cealalată jumătate, respectiv străzile situate pe partea dreaptă a drumului naţional Piteşti-Drăgăşani, miercurea, după cum urmează:

 

Ziua de colectare - MARŢI
# zona Trivale
# str. Olteni
# sat Ciocănăi
# str. Piscul Priboii
# str. Curături
# str. Ţârdeşti
# sat Dealu Viilor
# str. Dealului
# sat Hinţeşti
# str. Basangeşti
# str. Mustăţari
# str. Stoenari
# str. Corbu
# str. Prunilor
# str. Livezii

Ziua de colectare - MIERCURI
# sat Lăzăreşti
# sat Bătrâni
# str. Aleea Primăriei
# str. Parcului
# str. Semicerc
# str. Drumul Morii
# str. Fundătura Smeura Mică
# str. Smeura de Sus
# str. Bisericii

Plata serviciului de ridicare a gunoiului se face la compartimentul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Moşoaia. 


ATENŢIE! Dat fiind faptul că valoarea facturilor emise de societatea de salubritate se stabileşte în funcţie de volumul deşeurilor colectate de la populaţie, fiecare familie poate scoate la poartă în fiecare săptămână o singură pubelă, plus cel mult o plasă cu deşeuri. În cazul în care cantitatea de deşeuri lăsată la poartă în aşteptarea maşinii de gunoi este mai mare decât limitele stabilite, ce este în plus nu va fi ridicat de către angajaţii de la salubritate.

De asemenea, Salubritatea nu ridică decât deşeurile menajere! Astfel, alte tipuri de deşeuri precum materiale de construcţii rămase în urma demolărilor, crengi şi alte resturi vegetale rezultate în urma lucrărilor de curăţenie din curte, aparate electronice şi electrocasnice, mobilă etc. nu vor fi ridicate de către lucrătorii de pe maşinile de gunoi. Pentru ridicarea molozului, a aparatelor electrocasnice defecte sau a mobilierului trebuie contractată o firmă specializată, care execută astfel de operaţiuni.