Florea Ene:”Avem banii, dar suntem practic la mâna celor de la Distrigaz”

O problemă care îi doare pe foarte mulţi şefi ai administraţiilor locale este cea a reţelelor de gaze. Din cauza lacunelor legislative, edilii nu pot introduce această utilitate, deşi cofinanţarea este de 96%. Adică administraţiile locale au banii, dar stau cu ei în conturi, pentru că procedura este atât de greoaie, încât uneori durează şi ani de zile.

 

Cu o situaţie asemănătoare se confruntă şi conducerea Primăriei Moşoaia, care a făcut potecă până la sediul Distrigaz de atâtea drumuri, doar-doar compania de distribuţie a gazelor se va mişca ceva mai repede pentru a se putea da startul lucrărilor de extindere a reţelei din comună.

Primăria Moşoaia a avut prevăzuţi bani pentru extinderea reţelei de gaze şi în bugetul de anul trecut, dar a rămas cu  banii necheltuiţi, pentru că Distrigaz nu a finalizat procedura, sumele fiind realocate pentru acest an, pentru acelaşi proiect. Procedura întârzie însă şi acum, spre exasperarea reprezentanţilor administraţiei locale, care sunt decişi să nu se dea bătuţi şi să facă tot ce este posibil pentru ca şi locuitorii de pe străzile Smeura Mică, Corbu Basangeşti, Olteni, Curături, Uliţa Marghiolilor şi de pe Calea Drăgăşani, de la Parc 2A până la capul satului, să se poată racorda la gaze.

„Avem banii, dar suntem practic la mâna celor de la Distrigaz, singurii care pot dispune demararea proiectului. Iar demersurile continuă, deoarece scopul este unul foarte important pentru foarte mulţi locuitori ai comunei, care aşteaptă cu nerăbdare să beneficieze la rândul lor de această utilitate”, ne-a spus primarul Florea Ene.