Deşeurile reciclabile se ridică separat în comuna Moșoaia

Pentru educarea cetăţenilor în spiritul colectării selective, în comuna Moşoaia fiecare gospodărie a primit gratuit saci menajeri ce vor fi utilizaţi doar pentru strângerea deşeurilor reciclabile. Astfel, cetăţenii vor trebui să adune în aceşti saci bidoanele de plastic, hârtia, cartonul sau deşeurile metalice, separat de restul deşeurilor rezultate în gospodării. Pentru a avea loc o cantitate mai mare de deşeuri în aceşti saci, reprezentanţii primăriei le recomandă cetăţenilor să preseze manual bidoanele de plastic şi dozele înainte de a le depozita. 

Colectarea deşeurilor reciclabile se va face separat de cea a deşeurilor menajere. În ultima zi de miercuri a fiecărei luni maşina Salubrităţii va trece pe la fiecare poartă pentru a ridica doar deşeurile ce pot fi reciclate. Prima acțiune de acest fel a avut loc pe data de 29 august.

CITEȘTE ȘI ... Poliţele RCA pe o lună de zile ar putea să dispară!


Colectarea selectivă trebuie să devină un obicei dacă vrem ca nepoţii noştri să trăiască sănătoşi într-un mediu curat. Pentru că oamenii au ajuns să consume excesiv resursele planetei, iar poluarea riscă să îngroape în gunoaie sate şi oraşe întregi, în ultimii ani s-au instituit măsuri menite să stopeze su măcar să încetinească acest fenomen, colectarea selectivă a gunoiului în vederea refolosirii deşeurilor reciclabile fiind unul dintre paşii importanţi în salvarea mediului. 

Un motiv în plus pentru a colecta selectiv deşeurile, pe lângă beneficiul adus mediului înconjurător, îl reprezintă costul serviciilor de ridicare a gunoiului. Mai exact, dacă nu se colectează o anumită cantitate de deşeuri reciclabile, preţul serviciilor de salubritate creşte. Aşadar, pentru a nu fi nevoiţi să plătiţi mai mult pentru gunoi, este bine să începeţi să strângeţi gunoiul separat.