Cornel Ionică vrea fonduri europene pentru un proiect inedit: Piste de 2 milioane de euro şi centru de...

Cornel Ionică vrea fonduri europene pentru un proiect inedit: Piste de 2 milioane de euro şi centru de închiriat biciclete la Piteşti

Încă de anul trecut, administraţia publică locală din Piteşti a încercat, timid ce-i drept, să amenajeze mai multe piste pentru biciclişti. În mare parte le-a şi ieşit, însă au fost şi probleme, unele dintre pistele pentru pasionaţii de ciclism fiind presărate cu obstacole, precum stâlpi la jumătate sau opriri bruşte în intersecţii extrem de circulate.

Pentru 2019,  primarul Cornel Ionică are planuri şi mai ambiţioase, acesta dorind piste de biciclete care să lege mai toate zonele importante din oraş, valoarea estimată a acestora fiind nici mai mult nici mai puţin de 2 milioane de euro. Pe lângă aceste piste,edilul vrea să facă şi mai multe centre de unde să poţi închiria bicicletele, devizul pentru acest proiect ajungând la 600.000 de euro. Cum primăria nu poate suporta o astfel de lucrare, edilul Cornel Ionică se gândeşte la o finanţare europeană. „La acest moment lucrăm intens la cele două proiecte pentru care vrem şi avem şanse să le accesăm din fonduri europene. Ar fi un lucru extraordinar dacă am reuşi să luăm bani europeni pentru pistele de biciclete. Totuşi avem o mare problemă cu traseul lor, pentru că municipiul Piteşti este situat pe dealuri, ceea ce nu ne permite să construim pistele pe unde vrem”, ne-a declarat primarul Piteştiului.

 

 


Sursa: Săptămânalul Ancheta