CNCD cere 2,3 milioane lei despăgubiri de la Publitrans

La cinci ani de la declanşarea scandalului de corupţie din jurul afacerii transportului public în comun din Piteşti, ecourile sunt departe de a fi stinse cu atât mai mult, cu cât nici până în ziua de astăzi judecata pe fond a procesului nu s-a finalizat. Pe lângă problemele de natură penală, societăţile implicate s-au lovit şi de o serie de inconveniente de natură economică, acestea generând la rândul lor alte dispute în instanţă.  

Este şi cazul societăţii CNCD, unul dintre cei doi parteneri privaţi ai Publitrans în afacerea transportului din Piteşti, care cere societăţii din subordinea Consiliului Local despăgubiri de 2,3 milioane lei. Motivul invocat de reprezentanţii firmei private este acela că, la data  izbucnirii scandalului, cele două părţi au rupt parteneriatul, deşi ar mai fi fost în vigoare un contract valabil până în septembrie 2015.

„Firma CNCD ne cere despăgubiri pentru anul de contract pe care îl mai avea din momentul în care am rupt colaborarea. Vor 2,3  milioane lei, bani pe care conducerea societăţii susţine că i-ar fi câştigat dacă acel contract ar fi continuat până la termen”, a declarat directorul Publitrans, Manuel Rotaru. 

 

 


Sursa: Săptămânalul Ancheta