Ca la Pitești! Creatorul logoului Simfoniei Lalelelor susține că acesta i-a fost furat | Sursa Ta

Primăria Pitești a înregistrat pe numele ei logoul Simfoniei Lalelelor, deși nici măcar nu ceruse acceptul de la cel care l-a creat. Se întâmpla în mandatul lui Tudor Pendiuc, atunci când, de la nivel central, administrațiile locale erau sfătuite să-și realizeze un brand turistic personal, dincolo de cel heraldic deja existent. Dan Pavel, unul dintre cei mai vechi oameni de branding din Pitești, tocmai își dădea masterul la Universitatea Națională de Artă având drept temă tocmai crearea brandului turistic al Piteștiului.


„Am avut la Universitatea Națională de Artă din București, la masterat, un proiect în urma căruia am creat sigla Piteștiului, care a fost înregistrată de către Primăria Pitești, la OSIM, peste capul meu. A fost furt de proprietate intelectuală în toată regula. Primăria s-a folosit de acest logo pentru Simfonia Lalelelor. Din păcate, au luat numai sigla, nu și întreg pachetul de identitate vizuală care este unul extraordinar, cu multe luni de cercetare în spate. Logoul care a fost atribuit Simfoniei Lalelelor era, de fapt, logoul pentru Pitești. Ei l-au înregistrat la categoria dendrologică. O ursărie! Și a rămas așa. Mi-au dat și-o hârtie prin care mi-au transmis că speră să-mi și mulțumească pentru că am fost, dacă-mi este permis, un așa idiot. Am aflat de la televizor, acum mulți ani de zile, că proprietar al siglei este Primăria Pitești. Nici nu aveam cum să înregistrez marca la OSIM, pentru că era un produs realizat în cadrul unei instituții de învățământ.”, ne-a declarat Dan Pavel, adăugând că, după acest episod, i-a fost lehamite chiar și să dea instituția în judecată. 


Speră, în schimb, ca actuala administrație să ia întreg pachetul de identitate vizuală și să promoveze în mod profesionist și eficient dacă nu brandul Piteștiului, măcar brandul Simfoniei Lalelelor.

 

Preluat: saptamanalul ancheta