Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea: lucrări pe râul Târgului în zona Câmpulung

În pragul sezonului rece, cât vremea încă permite, se lucrează intens pe cursurile de apă administrate de Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeș-Vedea. Unul dintre proiecte vizează chiar zona Câmpulung, municipiul de origine al directorului ABA Argeş-Vedea, Bogdan David, care, mai mult ca oricând, a ţinut să fie prezent în teren. Acesta s-a alăturat colegilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeş pentru a evalua stadiul celor două lucrări efectuate pentru recalibrarea râului Târgului. În baza colaborării interinstituţionale, la întâlnirea de lucru a participat şi viceprimarul municipiului Câmpulung, Nicolae Zaharia.

Tot pe râul Târgului este în desfășurare lucrarea de reparație a profilului deversant al barajului de priză Câmpulung. Conform ABA Argeş-Vedea, lucrarea constă în: 
# pregătirea suprafețelor prin îndepărtarea rășinei epoxidice vechi şi a stratului de beton degradat, cu mijloace mecanice și prin sablare cu apă (jet de apă sub presiune); 
# betonarea profilului deversant pe toată suprafața; 
# aplicarea peste suprafața betonată  a  unui mortar impermeabil special cu caracteristici superioare pentru mărirea rezistenței la cicluri de îngheț-dezgheț:
# refacerea scării de peşte. 
Deşi nu este neglijată nicio zonă din administraţia ABA Argeş-Vedea, faptul că şi muscelenii beneficiază acum de proiecte pe cursul de apă, ce înseamnă o creştere a securităţii, este un motiv de mândrie în plus pentru managerul instituţiei, Bogdan David, care doreşte să se simtă că şi Muscelul are un sprijin la nivelul judeţului. 

 


 Râul Argeşel - lucrări pentru stoparea eroziunilor de mal


Tot în această lună, Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeș anunţă că se apropie de finalizarea lucrării de întreținere a amenajării hidrotehnice pe râul Argeșel, între localitățile Hârtiești și Mioveni, și reprofilarea albiei în zona comunei Vulturești, la km 21 și km 23. Lucrarea constă în refacerea secțiunii de scurgere a apei și stoparea eroziunilor de mal pe o lungime de 1,4 km. Volumul total de terasamente planificat este de 14.000 metri cubi. Se lucrează cu utilajele proprii: două buldozere și un excavator cu braț lung. Lucrarea este necesară pentru a menține stabilitatea lucrărilor hidrotehnice din zonă.