ADIO CONSTANTIN STROE! Valuri de durere printre cei care l-au cunoscut!

Moartea lui Constantin Stroe a șocat întreaga comunitate Dacia, dar și a județului nostru.

Primele reacții au fost de durere mare și șoc la aflarea veștii.

Conducerea Consiliului Judetean Arges deplânge profund decesul celui care a fost Dr. Ing. CONSTANTIN STROE.

”Om de o inestimabilă valoare, Constantin Stroe s-a confundat pe tot parcursul vieții cu destinele automobilului român și implicit cu cel al județului Argeș. Cetățean de onoare al Argeșului și membru al Comitetului de Excelență al județului, Constantin Stroe a reprezentat cu mîndrie și onoare Argeșul, atît în țară cît și peste hotare. Fost director general al Uzinei Dacia, Constantin Stroe a fost pe tot parcursul vieții un exemplu demn de urmat pentru toți colaboratorii și nu numai.

Doctor în științe tehnice, decorat de către statul român cu Ordinul Naţional «Serviciul Credincios» în grad de Cavaler și  decorat de către statul francez cu distincţia «Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare», Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfecțiune si a făcut ca numele județului Argeș să fie rostit cu respect în întreaga lume.

Acum, la ceas de despărțire, Conducerea Consiliului Județean Argeș este alături de familia îndoliată și  îi transmite sincere condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să aibă grijă de sufletul său!”


Conel Ionică, primarul orașului Pitești și-a exprimat, de asemenea, regretul profund și tristețea aflării veștii:
”Cu mare tristete am aflat vestea trecerii in neființa a celui care a fost Constantin Stroe, cetățean de onoare al municipiului Pitesti, nume căruia datoram cea mai mare reușită economică a României de după 1990 - Dacia-Renault.
Aflat la vârsta deplinei maturități, domnul Constantin Stroe a contribuit prin întreaga sa cariera la prosperitatea Piteștiului și a Argesului, implicându-se activ in viața comunității din care a făcut parte si căreia i-a făcut cinste.
Dumnezeu sa-l odihneasca în pace !”

Argeșul a pierdut un om de valoare, un nume care este asociat cu compania cea mai de succes din România.

Deputatul ALDE Andrei Gerea îl descrie pe Constantin Stroe ca fiind un om dedicat vieții automobilului.
”Regret enorm pierderea lui #ConstantinStroe. A fost un om care și-a dedicat viața automobilului. Putem spune că, în mare măsură, industria auto din România există grație lui Constantin Stroe. Privatizarea de succes a uzinei #Dacia , la care a contribuit în mare măsură și Călin Popescu Tăriceanu în perioada în care era premier, nu ar fi fost la același nivel, cel mai probabil, dacă nu era Constantin Stroe.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

 

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat, sâmbătă seara, regretul pentru moartea lui Constantin Stroe, pe care l-a numit un „profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la începutul carierei până în ultima zi de viaţă”.
”Din păcate, azi l-am pierdut pe Constantin Stroe, fost director al uzinei Dacia, un profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la începutul carierei până în ultima zi de viață.
Cei 48 de ani în care s-a pus în slujba Dacia sunt o lecție de fidelitate față de marcă și arată un profund sentiment al responsabilității față de oamenii uzinei din Mioveni.
Când fabrica de automobile Dacia trecea prin momente grele a luptat pentru privatizarea acesteia pentru că a crezut în viitorul automobilului românesc.
Și datorită viziunii sale, Dacia este azi una dintre cele mai vândute și respectate mărci auto din Europa și o carte de vizită a României.
Dumnezeu să-l ierte!”

Ion Georgescu
Astăzi, din păcate, Argeșul a mai pierdut un simbol. Cunoscut pentru activitatea de la DACIA, unde a fost director general al companiei, Constantin Stroe a fost omul care a făcut posibilă preluarea cu succes a firmei românești de către Renault. De numele său se leagă dezvoltarea și stabilitatea orașului, dar și creerea a noi mii de locuri de muncă la Mioveni.
A fost și va fi pentru cei care l-au cunoscut o pilda vie, un exemplu de seriozitate și demnitate. Sincere condoleanțe familiei îndurerate pentru greaua pierdere suferită.
Dumnezeu să-l odihnească în pacea eternă!

Simona Bucura Oprescu

Constantin Stroe, omul care a salvat Dacia, brandul de succes al Mioveniului și al României, nu a mai putut fi salvat de medici. Din păcate, astăzi, ne despărțim prematur de un simbol al județului.
Dumnezeu să-i aşeze sufletul bun în rândul celor drepţi! Sunt alături de familia îndoliată, de toţi cei care l-au îndrăgit şi transmit pe această cale sincere condoleanţe şi întreaga mea compasiune.


De curând, Constantin Stroe a suferit un accident vascular cerebral și era internat la Spitalul Bagdasar Arseni din București.
Deoarece viaţa sa era în pericol, medicii au decis să-l opereze luni, 28 noiembrie, prognosticul fiind însă destul de rezervat, primele 72 de ore după operaţie fiind critice.
La finalul lunii noiembrie, vestea că fostul director general de la Dacia, Constantin Stroe, a suferit un atac cerebral a făcut înconjurul ţării.
Operat de urgenţă în Capitală de către unul dintre cei mai buni neurochirurgi români, Constantin Stroe a luptat pentru viaţă la Terapia Intensivă de la Spitalul „Bagdasar Arseni”, fiind înconjurat de familie şi de prieteni, care i-au fost alături în tot acest timp.
Medicul care a realizat intervenţia chirurgicală la care a fost supus Constantin Stroe este unul dintre cei mai buni din branşă. Preşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie şi al Comisiei Naţionale de Specialitate Neurochirurgicală şi membru al Societăţii Americane de Neurochirurgie, profesorul Radu-Mircea Gorgan are la activ peste 15.000 de operaţii, fiind totodată şi directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni“.