ADI SERVSAL: Nu aruncați măștile și mănușile în sacul pentru reciclabile

ADI SERVSAL Argeș roagă cetățenii să nu arunce măștile și de protecție pentru față și mănușile în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri.

CITEȘTE ȘI ... În lupta cu COVID-19: Este gravidă și mamă a 3 copii


Măștile de protecție pentru față și mănușile se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, nu în sacul pentru reciclabile sau în recipientul galben, albastru sau verde! 

Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor. 


”Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.
Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!”, a declarat Gabriel Moiceanu, directorul ADI Servsal Argeș.