Adelina Leau - prima fată de primar care pică un concurs la CJ

De când salariile simplilor funcţionari din administraţie au ajuns mai mari decât ale directorilor din privat, posturile vacante din CJ sau primării au devenit preferatele tinerilor ai căror părinţi au muncit cu sudoare pentru partid. Aşa se face că la ora actuală administraţia publică este înţesată de neamurile primarilor sau ale unor lideri din PSD, Consiliul Judeţean fiind - aşa cum „Ancheta” a demonstrat cu nume şi prenume într-un număr anterior - locul de muncă al multora din fiicele edililor social-democraţi. 


În urmă cu câteva luni, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a luat decizia ca, în cadrul instituţiei pe care o conduce, să înfiinţeze un nou organism, şi anume Corpul de control al preşedintelui. Odată creat, era evident natural să se facă şi angajări de personal, astfel că recent a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier superior în cadrul acestui compartiment de control. Aşa cum se întâmplă de vreo doi ani la toate concursurile din administraţia publică, mirajul salariilor plătite angajaţilor din CJ a atras 9 doritori să ocupe acest post. Printre cei interesaţi s-a numărat şi Adelina-Georgeta Leau, nimeni alta decât fata primarului din Boteni, Vasile Leau, şi soţia şefului Gărzii de Mediu Argeş, Alex Vîjan. Cu o aşa carte de vizită, şansele de reuşită păreau la prima vedere 100% sigure, mai ales că până atunci toate fetele de primar cu aspiraţii de plimbat hârtii dintr-un birou al CJ în altul avuseseră netezit drumul spre postul mult dorit şi bine plătit. 


 Principala favorită nici măcar n-a ajuns în finală!
La prima probă, cea de testare a competenţelor în domeniul tehnologiei informaţiei, Adelina Leau a mânuit cu pricepere tastatura şi mouse-ul şi a trecut cu brio şi, mai mult, a şi scăpat de patru dintre contracandidaţi, care nici măcar nu s-au mai prezentat la concurs. A doua zi a urmat o altă probă eliminatorie, cea de competenţe lingvistice de comunicare, limba străină dovedindu-se călcâiul lui Ahile în cazul Adelinei Leau, care a fost singura candidată picată cu brio. Astfel, fata primarului de Boteni nici măcar n-a mai apucat să dea proba scrisă, cea menită să departajeze în final candidaţii rămaşi, printre care s-a aflat şi una dintre consilierele deputatului Simona Bucura-Oprescu, Maria-Laura Moraru. Întâmplător sau nu, niciunul dintre cei patru care au dat examenul scris nu a primit notă de trecere (adică 50 de puncte), aceştia obţinând nişte rezultate de toată jena, între 11 şi 35 de puncte. Astfel, Adelina Leau are o nouă şansă să se instaleze în biroul Corpului de control al preşedintelui CJ, cu condiţia ca până la următorul concurs să-şi mai rezolve din  problemele cu limba. Mai ales că, potrivit unor voci răutăcioase din Consiliul Judeţean, postul ar fi fost creat cu dedicaţie pentru ea. Dar, vorba ceea: Domnul îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă! 

Sursa: saptamanalul ancheta