Adăposturile din Pitești - luate cu asalt de oamenii străzii din cauza frigului

Vremea rece de afară i-a luat prin surprindere pe oamenii străzii care până nu de mult  timp își făceau veacul prin canalele din centrul orașului și zona Gării Pitești. În adăpostul din cartierul Nord au ajuns în ultima săptămână 24 de persoane, deși în mod normal aici nu poposeau noaptea mai mult de 12 oameni fără adăpost.

CITEȘTE ȘI ... Află când trebuie să îți montezi anvelopele de iarnă și ce amenzi riști

Pentru a avea acces aici, cetățenii trebuie să respecte impunerile autorităților: adăpostul se deschide la ora 20.00, stingerea se dă la ora 22.00, la ora 7.00 - trezirea, iar o oră mai târziu eliberarea patului.

Oamenii fără adăpost beneficiază aici de două băi și duș - pe care îl folosesc obligatoriu, mașină de spălat, televizor, beneficiază de asistență medicală gratuită și mâncare o dată la două zile. De asemenea, înainte de a fi cazați,  aceștia sunt obligați să sufle în fiolă, pentru că autoritățile nu primesc oameni fără adăpost care vin în stare de ebrietate.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE! ACCIDENT GRAV ÎN CURTEA DE ARGEȘ! TÂNĂR ÎN COMĂ!

În plus, la centrul „Speranța” din cartierul Găvana, zilele trecute s-a găsit loc pentru încă un locatar. Aici sunt adăpostite în mod normal soțiile agresate care fug de-acasă, aceasta fiind și destinația adăpostului. Pe vreme răcoroasă sunt primite însă și femei care nu au casă, dacă respectă regulile impuse de asistenții sociali. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta