Acuzați de braconaj, trimiși în judecată! 4 argeșeni ..

Patru argeșeni au fost trimiși în judecată, fiind bănuiți de braconaj cinegetic și transportul vânatului dobândit prin braconaj.

Faptele pentru care sunt cercetați au avut loc în cursul nopții de 29 spre 30 noiembrie 2019, atunci când au fost depistați în trafic, pe raza comunei Săpata, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului. În autoturismul în care se aflau aceștia, oamenii legii au descoperit trei câini din rasa ogar și cadavrul unui căprior.

Cercetările au stabilit că în cursul nopții, cei patru au braconat căpriorul, folosind câini din rasa ogar, dintr-un fond cinegetic din Săpata.

„După administrarea probatoriului, doi dintre cei patru bărbați, de 49 de ani, din Săpata, respectiv de 31 de ani, din Bradu, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior instanța dispunând cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.