VIDEO! Ziua Internaționala de Conștentizare a Autismului sărbătorită în Argeș

Ziua de 2 aprilie a debutat la Mioveni cu un marș de conştientizare a autismului. Evenimentul s-a început la ora 12, în Centrul Civic al orașului, și face parte din mișcarea „Diferiţi, dar împreună” organizată de Primăria Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia „Zâmbeşte şi dăruieşte” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.

Primarul orașului Mioveni, Georgescu Ion, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care invită toți doritorii să se alăture.Programul va continua cu un concurs de desene pe asfalt (preșcolari/I – IV) pe strada Tudor Mușatescu şi, ulterior, cu un spectacol caritabil, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia. Pe scenă vor urca Marius Bălan şi Clubul “FII Artist” din Piteşti, trupa de dans Aristocratique Dance, trupa de dans modern Sweet Angels Dance, Valentin Poenariu, Eduard Ivaşcu, Mara Bratu şi Alexia Niculae.

Cei care vor să facă donaţii vor avea la dispoziţie urne speciale în incinta sălii pe toată durata evenimentului. Banii strânși în urma spectacolului vor ajunge la beneficiarii din Mioveni.

Această zi este sărbătorită și de piteșteni, care au fost ceva mai matinali. Astfel, începând cu ora 11:30, în Piața Vasile Milea din Pitești s-au adunat câteva zeci de persoane. Evenimentul a fost marcat printr-un marș al tăcerii, pe traseul Piața Vasile Milea (C.J. Arges) - Primăria Municipiului Pitești, pentru a atrage atenţia asupra nevoii victimelor autismului de a le fi respectate drepturile, de a fi trataţi cu egalitate, empatie şi respect.

Alături de participanți s-a aflat și Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care le-a înmânat micuților baloane albastre, umplute cu heliu, pentru ca acestea să fie eliberate la unison, ca simbol al autismului, dar mai ales al speranței.