ACUM! Târgul de Sfântul Ilie în Băbana și Costești

În această după amiază, până târziu la noapte, mai multe localitați din Argeș sărbătoresc ziua de Sfântul Ilie, prin târguri și petreceri tradiționale, la care participă cu mic cu mare, atât populația respectivelor orașe/comune, cât și invitați din restul județului.

La Costești evenimentul se desfășoară prin dans și muzică bună. Edilul Ion Baicea s-a străduit și a găsit o rezolvare financiară pentru ca această tradiție să persiste și în acest an. Târgul de Sfantul Ilie, era printre singurele momente când oamenii gustau mici sau unele băuturi, care nu erau la îndemâna oricui, ba mai mult de atât, erau formate cozi ce nu se mai terminau, la grătarele din oraș.

La Băbana evenimentul se desfașoară prin programe artistice susținute de ansamblul ”Doina Argeșului” și ansamblul folcloric ”Dorul” din Pitești, premierea cuplurilor care au împlinit 50 și 60 ani de căsătorie, premierea ”Celor mai frumoase gospodării”, celor mai buni elevi la: învățătură, sport, desen, olimpiade cât și înmânarea plachetelor celor două cadre didactice care se vor pensiona anul acesta, dar nu în ultimul rând un foc de tabără, care va încheia această mare festivitate.