( Video) Budeasa și Mărăcineni, sub ape! Vezi cum au intervenit autoritățile

UPDATE ora 15.05

Din cauza precipitațiilor abundente din această dimineață, in localitățile Mărăcineni și Budeasa Mică mai multe locuințe, curți si străzi au fost inundate. Potrivit Madalinei Epure, în localitatea Mărăcineni au fost afectate de inundatii 10 gospodării și o societate comercială. La Budeasa Mică au fost afectate: drumul comunal 220, doua locuințe, doua beciuri și opt curți. Si in localitatea Arefu a fost nevoie de interventia pompierilor pentru scoaterea apei dintr-o curte. La nivelul județului Argeș, a fost activată grupa operativă (CJCCI), pentru monitorizarea evoluției situației din teren și coordonarea echipajelor de intervenție. ISU Argeș a acționat cu peste 20 de pompieri militari, 7 mijloace tehnice și 7 motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate și înlăturarea urmărilor inundațiilor. S-a acționat pentru degajarea unui autoturism surprins de apă în localitatea Budeasa Mică, acolo unde pârâul Budeasa a ieșit din matcă, inundând atât drumul comunal , dar și mai multe gospodării (peste 10). Tot aici s-a intervenit, alături de autoritățile locale și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea pentru construirea unui dig din saci cu nisip, astfel încât apa revărsată să nu afecteze mai multe gospodării. Situația este în dinamică, încă se intervine în localitățile Mărăcineni și Budeasa Mică, iar debitul apelor este în scădere, informează purtatorul de cuvant al ISU Arges.

UPDATE ora 12.40

Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș intervin în localitatea Budeasa, acolo unde e nevoie de înălţarea unui dig din saci de nisip, după ce un pârâu a ieșit din matcă și s-a revărsat, inundând un drum comunal și mai multe gospodarii aflate în zonă. Potrivit Madalinei Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș, apa a pătruns si in cateva locuinte. Din păcate, potrivit aceleiași surse, deocamdată nu se poate interveni in alt mod. O mașină care rămasese blocată din cauza apei care măsoara pe alocuri jumatate de metru a fost scoasă de catre pompieri. Revenim cu detalii!

UPDATE ora 11.30

Drumul național 73 care face legătura între Câmpulung și Pitești este blocat la această oră pe o bandă, în zona localității Mărăcineni, acolo unde se intervine pentru evacuarea apei. La fața locului se afla atât pompierii, cât și politiști de la Locală și Națională. Strada, dar și mai multe gospodării, precum și curțile unor societăți comerciale din zonă sunt acoperite de apă.
 

UPDATE ora 09.20

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) Arges, la această oră, mai multe localități din județ sunt afectate de inundatii: Pitești, Mărăcineni, Arefu și Merișani. La Pitești, strada Găvenii și bulevardul N. Bălcescu sunt inundate. Intervin reprezentanții Apă Canal. La Merișani, unde o locuință este inundată, intervine Svsu, iar în localitatea Arefu, unde apa a pătruns într-un beci, intervine un echipaj de pompieri cu două motopompe. Cea mai afectată este localitatea Mărăcineni, unde 8 gospodării sunt sub apă. Intervine un echipaj de pompieri cu motopompe.

UPDATE ora 09.05

Inundații sunt, la această oră, și in localitatea Arefu, la Căpațâneni, dar și in comuna Mărăcineni, satul Ciumești. Oamenii care au alertat salvatorii prin 112 se plâng că apa le-a inundat gospodăriile și ca le-a pătruns și in locuințe. In zonele afectate se deplasează echipaje de pompieri cu motopompe.

UPDATE ora 08.47

Ploaia torențială din ultimele ore a provocat inundaţii și în Piteşti. În mai multe cartiere, străzile sunt acoperite cu apă, după ce canalizările nu au mai făcut faţă. Șoferii, dar și pietonii, se plâng că a început să fie obișnuință ca la fiecare ploaie orașul să se transforme într-o "mică Veneție". 

CITEȘTE ȘI:  Ploile au făcut prăpăd în Argeș! Străzi inundate, copaci căzuți și ...

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină, în această dimineață, în localitatea Mărăcineni, sat Argeșelu, după ce, în urma precipitațiilor abundente, o curte și un beci au fost inundate. La fața locului intervine un echipaj din cadrul ISU Argeș cu o motopompă.

CITEȘTE ȘI: (video) La fiecare ploaie Piteștiul e sub apă!