(video) UPDATE: Evacuare în zona Lidl! Zeci de persoane riscă să rămână pe drumuri!

UPDATE ORA 19:00

Brațul orizontal al macaralei și tronsonul scurt al părții verticale au fost demontate.

UPDATE ORA 17:00

Macaraua firmei de montaj a sosit, iar acum se încearcă demontarea celei care stă să cadă.

Malul de pământ de sub macara a fost asigurat.

Video ISU ARGEȘ

UPDATE ORA 15:00

Pompierii întâmpină dificultăți, din cauza autoscării care nu ajunge la macara, fiind prea departe, iar cablul de siguranță nu a putut fi montat. Se așteaptă utilajul firmei care a făcut montajul.

UPDATE ORA 14:50

Potrivit oamenilor care au fost evacuați, macaraua se afla la locul incidentului pentru construcția unui bloc. Unul dintre locatari precizează că se știa că zona era nesigură. Oamenii care locuiesc în acel bloc sunt nemulțumiți din cauza situației și privesc neputincioși, sperând ca utilajul să nu se prăbușească peste clădire iar ei să rămână pe drumuri.

 

UPDATE ORA 14:30

O autospecială va sosi pentru a asigura macaraua respectivă: „Încercăm să o asigurăm cu un cablu, cu ajutorul autoscării și să o legăm de un excavator greu al contructorului”, au precizat pompierii.

La fața locului a ajuns și prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea. 

VEZI AICI DECLARAȚIA PREFECTULUI:

 

UPDATE ORA 14:15 

Locatarii din blocul de lângă supermarket au fost evacuați.

UPDATE ORA 14:00

Mai multe persoane au fost evacuate, dar și mașinile din parcarea Lidl au fost îndepărtate. De asemenea, se ia în calcul evacuarea locuitorilor din blocul de lângă Lidl.

„Polițiștii au luat măsuri de siguranță în jurul locului în care se sesisează că s-a prăbușit un mal de pământ de lângă o macara. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate până în acest moment din Lidl și din parcarea supermarketului. De asemenea au fost evacuate mașinile care se aflau în parcare” , a declarat pentru Sursa Ta purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălin Zamfir.

Șeful de șantier a spus că situația a fost neprevăzută și a observat că este ceva în neregulă chiar înainte să anunțe pompierii. Vezi declarația în video:

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină în cartierul piteștean Găvana, acolo unde o macara este pe cale să cadă pestes supermarketul LIDL. Este posibil să fie o alunecare de teren sub utilajul cu care se lucra pentru construirea unei clădiri, chiar în spatele magazinului Lidl.

Pompierii, jandarmii și Poliția se află la fața locului pentru a asigura zona.

Atât angajații, cât și clienții care se aflau în interior au fost evacuați.

Revenim.