Bărbatul care a amenințat un polițist cu toporul, prins și dus la Parchet!

Update 8 iunie, ora 17:30

Barbatul de 38 de ani din Bughea de Sus, banuit de savarsirea infractiunii de ultraj, a fost prezentat Judecatoriei Campulung, care a dispus arestarea preventiva.

Update 8 iunie, ora 16:00

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Totodată, în cursul zilei de azi, acesta va fi înaintat Judecătoriei Câmpulung cu propunere de arestare preventivă. 

„În urma administrării mijloacelor de probă s-a procedat la stabilirea identității persoanei care a comis acțiunile de amenințare a lucrătorului de poliție aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că în raport de conduita sa sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj, cu reținerea stării de recidivă post executorie, in cauza vizavi de acesta fapta și persoana s-a dispus în efectuarea în continuare a urmăririi penale, s-a pus în mișcare acțiunea penală, respectiv, prin ordonanța procurorului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore”, transmit procurorii.
 

Update 8 iunie ora 09:45

Bărbatul de 38 de ani, care a amenințat un polițist cu toporul, ulterior oamenii legii fiind nevoiți să îl împuște în picior pentru a se calma, a fost prins de oamenii legii. Omul este banuit de savarsirea infractiunii de ultraj a fost condus la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung pentru cercetari.

În această dimineață, omul a fost  dus la Parchet pentru audieri. Rămâne să se stabilească dacă va fi reținut pentru 24 de ore.

La scurt timp după incident, după ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul din Câmpulung, bărbatul împușcat după ce a amenințat un polițist cu toporul a semnat că vrea să părăsească unitatea, dar că se va întoarce a doua zi (ieri). Evident, nu a procedat așa.

„A fost imobilizat în atela gipsata antebraț plus mana dreaptă, urmând să fie reevaluat in cursul dimineții. I s-a recomandat să rămână sub observație in spital, dar pacientul a refuzat și pe propria răspundere a părăsit unitatea medicală menționând că va reveni in cursul dimineții, pentru completarea investigațiilor, dar nu a revenit până la data prezentei”, declara, vineri, Iuliana Podea, medic Spitalul municipal Câmpulung.

 

UPDATE 7 iunie:

Un bărbat din Argeș a fost împușcat de un polițist după ce a sărit cu toporul la el. S-a întâmplat în localitatea Bughea de Sus, acolo unde bărbatul s-a certat inițial cu un vecin pe care l-a agresat atât înainte cat și după venirea polițiștilor sesizati prin 112. Agenții au încercat să-i despartă, moment în care un bărbat de 38 de ani a intrat în curtea lui, aflata în apropiere și a luat un topor. I-a amenințat până și pe polițiști cu aceasta, iar în acel moment un agent s-a văzut nevoit să facă uz de armă. A tras câteva focuri în plan vertical, iar apoi spre agresor, pe care l-a rănit. Un glonț i-a intrat în gamba stânga.

Bărbatul a fugit în casă, iar apoi a refuzat să meargă la spital cu ambulanța. A ajuns într-un final la spitalul din Câmpulung, tot cu scandal și a fost îngrijit de cadrele medicale. Polițiștii au deschis un dosar pentru ultraj și l-au înaintat către Parchet, dar bărbatul nu a fost reținut, mai mult și-a luat un avocat prin intermediul căruia tine legătura cu autoritățile.


 

Update

Potrivit polițiștilor, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a devenit agresiv, în timp ce oamenii legii interveneau, fiind chemați să aplaneze scandalul. Aceștia i-au găsit pe cei doi protagoniști bătându-se. Au intervenit, însă unul dintre ei a devenit recalcitrant, începând să adreseze injurii și să amenințe. Oamenii legii au folosit spray-ul lacrimogen, însă, în zadar. Pentru că individul nu se potolea, s-a tras un foc de armă în aer. Nici această acțiune nu l-a liniștit pe bărbat. 

Astfel, un polițist s-a văzut nevoit să folosească arma din dotare, împușcându-l în picior. Chiar și așa, omul nu s-a potolit. A fugit în curte, de unde continua să adreseze injurii. Se pare că bărbatul împușcat ar avea o rană superficială. Inițial, acesta a refuzat să i se acorde îngrijiri medicale. În cele din urmă, a fost transportat la spitalul din Câmpulung.

Se pare că individul ar fi fost eliberat condiționat după o condamnare de tentativă de omor, primită în anul 2014. Atunci a lovit, în mod intenționat, cu mașina un alt vecin cu care se certase. 

 

Scandal cu împușcături la Bughea de Sus. Se pare că un bărbat are nevoie de îngrijiri medicale după ce un glonț l-ar fi rănit la picior.

 Din primele informații, cearta ar fi izbucnit între doi bărbați. Aceștia s-ar fi luat la bătaie. La locul incidentului au ajuns și oamenii legii care se pare s-au văzut nevoiți să facă uz de armă.