ACUM! S-a judecat eliberarea lui Constantin Nicolescu!

În aceste momente, la Tribunalul Argeș s-a finalizat termenul de judecată în cadrul căruia Constantin Nicolescu, având aprobarea Penitenciarului Mioveni, a cerut instanței eliberarea sa condiționată.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, această cerere a fost respinsă de Judecătoaria Pitești, deși fostul președinte al Consiliului Județean Argeș a ispășit fracția de pedeapsă care îi revenea în Dosarul Școlilor.

Domnia sa beneficiază de o reducere datorată vârstei și a avut, de asemenea, activități la nivelul penitenciarului care au determinat comisia de specialitate să dea undă verde eliberării sale înainte de termen.

Adus în această dimineață din Penitenciarul Mioveni în fața instanței de la Tribunalul Argeș, Constantin Nicolescu a avut un discurs emoționant în care a spus că a înțeles judecata la care a fost supus și și-a ispășit pedeapsa, rugând instanța să ia act de faptul că și-a onorat fracția prevăzută de lege, dar și de comportamentul său în timpul detenției, în condițiile în care în penitenciar a stat într-o celulă împreună cu alți 30 de deținuți și și-a îndeplinit toate activitățile și obligațile cu bună credință.

Avocatul fostului președinte CJ s-a arătat încrezător la finalul termenului, în care se așteaptă pronunțarea în cel mai scurt timp.