12 proxeneți - reținuți! Bolizi de lux, bani și bijuterii- ridicate de polițiști (VIDEO)

UPDATE 19 APRILIE

În urma perchezițiilor desfășurate, joi, în mai multe localități din județul Argeș, 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, bănuiți de proxenetism și spălare de bani, au fost reținuți.

De asemenea, în urma cercetărilor, 7 autoturisme de lux, în valoare de peste 300.000 de euro, sume de bani în valoare de aproximativ 100.000 de lei, bijuterii și documente au fost ridicate de polițiști în urma celor 42 de percheziții desfășurate de polițiștii argeșeni.

Reamintim că bărbații au trimis 21 de femei, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, să practice prostituția Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

UPDATE, Ora 09:00

23 de percheziții au loc în mai multe cartiere din Pitești. Alte 14 descinderi sunt desfășurate în Bascov, Mioveni și Ștefănești. Trei percheziții au loc în București, una în județul Ilfov și una în județul Vâlcea.

Conform anchetatorilor, victimele, toate adulte, nu erau obligate sau bătute pentru a întreține raporturi sexuale cu clienții de la care obțineau bani și alte foloase. Erau convinse de către proxeneți. Banii obținuți erau investiți în terenuri și locuințe pentru a intra în legalitate.

Persoanele acuzate de proxenetism și spălare de bani sunt doar bărbați. Rețeaua funcționa doar pe teritoriul României.

 

 

Descinderi masive în Argeș, în această dimineață, într-un dosar de proxenetism și spălare de bani. 42 de percheziții au loc în județele Argeș, Ilfov, Vâlcea și în municipiul București, la persoane bănuite de proxenetism și spălare de bani. 23 de percheziții au loc în Pitești. În Arges, mai sunt descinderi în Bascov, Mioveni și Ștefănești.

CITEȘTE ȘI ... I s-a făcut rău în stradă! Spiritul de observație al unui jandarm l-a salvat

18 proxeneți au fost călcați de mascați. Polițiștii au stabilit că, din 2014 până în prezent, cei în cauză ar fi determinat 21 de femei, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.

31 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.


Acțiunea este desfășurată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiști din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov și Vălcea, cu sprijinul luptătorilor din Serviciilor pentru Arțiuni Speciale Argeș, Vâlcea, Dâmbovița și S.I.A.S. București.