UPDATE: Protestul inedit din Curtea de Argeș - S-a lăsat cu amenzi!

UPDATE:  În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş, a asigurat măsuri de ordine publică în Curtea de Argeş, pentru a evita tulburarea bunei desfăşurări a vieţii publice.

Mai mulţi cetăţeni din municipiu, nemulţumiţi de răspunsul Primăriei Curtea de Argeş privind licitaţia de concesionare a păşunilor alpine din zonă, au desfăşurat un protest spontan, având intenţia de a aduce circa 2.000 de oi în faţa Primăriei oraşului.

Jandarmii argeşeni au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 lei, pentru săvârșirea de acte obscene în public, adresare de injurii și refuz de legitimare.

În urma protestului, drumul nu a fost blocat, iar mașinile au putut circula.

Polițiștii fac cercetări și se vor lua măsuri, care impun patrunderea oilor pe drumurile publice.

Se pare că autoritățile au rămas să discute cu protesatarii, iar oile în cele din urmă, au fost urcate spre munte.

 

UPDATE: Organizatorul protestului, intenționează să ajungă cu oile în fața primăriei,  de ce nu, să blocheze accesul spre  transfăgărășan, dar jandarmii și polițiștii încearcă să oprească acest demers.

În aceste momente, Daniel Petrescu, unul dintre cei mai mari crescători de animale din județ, protestează, cu aproximativ 200 de oi, care se află în parcarea din spatele mănăstirii Curtea de Arges, iar aproximativ 400 de oi, blochează strada poștei din orașul regal, ambele sensuri fiind blocate.

La fața locului se află jandarmii și polițiștii care încearcă să asigure măsurile de ordine publică. Protestul nu este autorizat, așadar, proprietarul riscă, mari sancțiuni, atat pentru faptul că a blocat strada, cât și pentru comportament și limbaj neadecvat.