ACUM! Primarul Piteștiului - DEMIS!

Prefectul Emilian Dragnea a semnat, în această dimineață, ordinul de încetare a mandatului pentru primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică. Din primele informații, se pare că edilul va ataca ordinul în instanță.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului județului Argeș, Elena Diaconescu, a declarat:

Motivare:

”În temeiul art 26 din legea 340/2004 republicată, s-a emis Ordin prin care se CONSTATĂ încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conf legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare  al ANI, nr. 13908/G/II - 2016. 
Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare!”

CITEȘTE ȘI ... Tragedie pe A1! Strivit de tir pentru benzină

Reamintim că, anul trecut, Cornel Ionică  pierdut anul trecut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate în care era acuzat de conflict de interese. ANI l-a găsit în 2016 în conflict de interese pe primarul Piteştiului, însă acesta a constatat în instanţă raportul inspectorilor de integritate.

ANI a emis un raport de evaluare din care rezulta că actualul primar s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a fost viceprimar, după ce inspectorii de integritate au constatat că acesta a participat la adoptarea unor hotărâri de consiliu local în urma cărora ginerelui său i s-au pus la dispoziţie mai multe spaţii: 


„În perioada exercitării mandatului (de viceprimar, n.red.) 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti, din 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural). De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Piteşti, din 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi S.C. D&D General Invest SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a şi art. 77, alin. 1 şi 2 din Legea nr. 393/2004”

În cazul în care primarul Piteştiului îşi va pierde mandatul, există posibilitatea ca unul dintre cei doi viceprimari să asigure interimatul până la alegerile locale din iunie 2020 ori să fie organizate alegeri anticipate.


Cornel Ionică a fost ales primar al Piteştiului în iunie 2016. El a mai fost primar interimar din noiembrie 2014, după ce predecesorul săui Tudor Pendiuc a fost reţinut de procurorii DNA. Anterior, Cornel Ionică a fost viceprimar al Piteştiului timp de 14 ani.

CITEȘTE ȘI ... Joi aflăm cine e noul primar! Cel mai bine cotat este ...