(video) A omorât un om pe trecere! Șoferul beat - reținut!

UPDATE, 16 decembrie:

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, care a omorât un piteștean pe trecerea de pietoni, a fost reținut pentru 24 de ore.
Este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si ucidere din culpa.


”Va reamintim ca, in seara de 12 decembrie a.c., cel in cauza ar fi condus un autoturism pe strada Craiovei din Pitesti si ar fi accidentat mortal un barbat de 72 de ani, din acelasi municipiu, care se angajase, regulamentar, in traversarea strazii, pe marcajul pietonal, semnalizat si marcat corespunzator.
Totodata, in urma verificarilor, s-a constatat ca soferul se afla sub influenta alcoolului (peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat). ”, susțin reprezentanții IPJ Argeș.

Mâine, șoferul reținut va fi  prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, cu propunere de luare a unei masuri preventive.

UPDATE, ora 20:55

Barbatul a decedat la spital. Acesta se afla pe trecerea de pietoni când a fost lovit. Șoferul vinovat se urcase beat la volan. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a stabilit o valoare de peste 0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

Accident grav în cartierul Craiovei, în zona Școlii 11. Un piteștean, în vârstă de 72 de ani, este resuscitat de medicii echipajului TIM ajuns la locul accidentului. Bărbatul a fost lovit de un autoturism condus de un piteștean de 49 de ani.

Șoferul se deplasa dinspre Bradu spre Centru,evenimentul rutier având loc pe Calea Craiovei. Politistii Biroului Rutier Pitesti efectueaza cercetari pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc accidentul si luarea masurilor legale care se impun.

CITEȘTE ȘI ... Și-a bătut și violat mama! Bărbatul a ajuns după gratii

 

 

Avand în vedere numarul mare de accidente cu pietoni ce au avut loc astăzi, polițiștii atenționează!

 

Traversați numai pe trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!


 

Foto Info Trafic Pitesti