UPDATE! Percheziții la un fost polițist și om de afaceri din Argeș!

UPDATE

Printre cei vizați se numără și Dan Săndulescu, fost polițist din Argeș. Acesta a deținut mai multe benzinării, iar acum se ocupa cu afaceri în domeniul construcțiilor.

36 de perchezitii domiciliare au loc la aceasta ora in Arges si alte 9 judete din tara (Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iași, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea ), dar si in Capitala. Sunt vizate persoane banuite de savarsirea de infractiuni economice.

In judetul Arges se desfasoara 8 perchezitii in Pitesti, Budeasa si Curtea de Arges.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul construcțiilor.


Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012 - 2015, cei vizați, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziții fictive de mărfuri de la furnizori. Aceștia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăți comerciale de tip fantomă.


Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la peste 2.175.000 de lei.”

Revenim.