ACUM! Percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă - București

UPDATE: La una dintre locuințele șefei Autorității Electorale Permanente unde se desfășoară în prezent percheziții DNA, Florin Ștefan Pătru, soțul acesteia, ar fi încercat să ia cu el mai multe acte de la o societate comercială pe care a condus-o și pe care a radiat-o. 

Procurorii anticorupție au indicii conform cărora acele acte ar putea să elucideze un circuit al mitei.

UPDATE: Potrivit informațiilor din presa, ancheta îl vizează pe președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

Ana Maria Pătru este președintele  Autorității Electorale Permanente din anul 2012. A fost numită de Parlament, fiind susţinută la acea vreme de PDL. Anterior, Ana Maria Pătru a deţinut funcţia de vicepreşedinte al AEP, la propunerea Administraţiei Prezidenţiale. Timp de doi ani, în perioada 2005- 2007, ea a ocupat funcţia de director coordonator al Autorităţii Electorale Permanente - Filiala Regională Sud.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul AEP, Pătru a absolvit Naţional de Apărare. Înainte de numirea ei în AEP, Pătru fusese propusă de PD Vâlcea pentru un post de europarlamentar, pe un loc neeligibil însă.

Vedeți aici CV.

Potrivit declaraţiei de avere, Ana Maria Pătru are două terenuri de peste o mie de metri pătraţi în comuna Vlădeşti, două apartamente şi o casă de 330 de metri pătraţi.

Vedeți aici declarația de avere.

Potrivit unor surse judiciare, marți dimineață, procurorii DNA Ploiești fac percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă din București, relatează Antena3.

Conform comunicatului DNA: ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Campania electorală a început pe 11 noiembrie. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) este instituţia către care se îndreaptă atenţia tuturor, în perspectiva alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie.