Descinderi cu mascați - 4 tineri, în spatele gratiilor pentru 30 de zile

UPDATE, ora 16:40

Cei patru bărbați reținuți, ieri, în urma perchezițiilor, au fost prezentați instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE, 16 aprilie:

Patru tineri, cu vârste între 18 și 29 de ani, au fost reținuți ieri după o serie de percheziții efectuate în municipiul Câmpulung și comunele Dragoslavele, Valea Mare Pravăț, Stâlpeni, Țițești și Coșești. 11 persoane au ajuns la audieri, fiind suspectate de furt din locuințe.

Conform anchetatorilor, ”în perioada martie 2018 până în prezent, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe de pe raza comunelor Dragoslavele, Rucăr, Valea Mare Pravăț, Bălilești și Țițești, de unde ar fi sustras bani, bijuterii, produse electronice și electrocasnice, în valoare totală de peste 100.000 de lei.”

13 percheziții au fost efectuate, în cursul dimineții de ieri, la domiciliile suspecților. De acolo, au fost ridicate trei mașini, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane și laptopuri. În urma desciderilor au fost descoperite două pistoale cu aer comprimat și circa 7 grame de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. 

Astăzi, cei patru tineri vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

UPDATE

Potrivit anchetatorilor, în urma celor 13 percheziții desfășurate în această dimineață, s-au găsit mai multe bunuri care provin din infracțiuni de furt produse în Câmpulung și în comunele Dragoslavele, Valea Mare Pravăț, Stâlpeni, Țițești și Coșești. De asemenea, oamenii legii au ridicat 3 autoturisme folosite la comiterea furturilor. Bărbații cercetați ar fi comis și alte fapte în mai multe județe din țară.

Mai mult, potrivit șefului Poliției Câmpulung, Gheorghe Ciolan, polițiștii au găsit și anumite substanțe interzise la doi dintre suspecți. Din declarațiile acestora, se pare că ar fi vorba despre droguri.

În acest caz, se așteaptă luarea unor măsuri preventive.

 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung efectuează treisprezece percheziții domiciliare în Câmpulung și în comunele  învecinate, la persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de furt calificat. Verificările au loc în Câmpulung și comunele Dragoslavele, Valea Mare Pravăț, Stâlpeni, Țițești și Coșești, la locuințele a 11 persoane bănuite de furt calificat.

Potrivit cercetărilor,  în perioada martie 2018 până în prezent, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe de pe raza comunelor Dragoslavele, Rucăr, Valea Mare Pravăț, Bălilești și Țițești, de unde ar fi sustras bani, bijuterii, produse electronice și electrocasnice, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

11 persoane vor fi conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung pentru audieri.