Transfer de marfă cu mascați și criminaliști. S-a întâmplat la Budeasa

UPDATE 8 august:

46 de percheziții au fost efectuate în luna aprilie a acestui an în Argeș Dâmbovița, Olt și Ilfov, în cazul a 11 persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic. 

În urma descinderilor, 5 bărbați, cu vârste între 33 și 62 de ani, au fost arestați preventiv. 
Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2017 - februarie 2019, suspecții au folosit adrese de e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăți cunoscute în domeniul transportului intern și internațional de mărfuri și ar fi contractat diferite cereri de transport prin intermediul burselor de transport de mărfuri naționale și europene.


Ancheta a continuat, iar, astăzi, marfa a fost restituită societăților păgubite. În baza unor documente, polițiștii argeșeni au returnat produsele găsite în urma perchezițiilor către firmele implicate în acest caz.
Transferul de marfă s-a efectuat în prezenta polițiștilor de la BCCO Pitești și a mascaților de la Jandarmi.

 

Update 19 aprilie

În urma celor 46 de  percheziții efectuate în urmă cu 2 zile, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 40 de plăcuțe cu numere de înmatriculare, acte de identitate, documente comerciale și alte documente susceptibile a fi false, laptopuri și unități de memorie, peste 20.000 de euro și aproape 10.000 de lei.

Cinci bărbați, cu vârste între 33 și 62 de ani, au fost arestați preventiv.  

Update

Cele 46 de percheziții au fost organizate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Argeș, București, Brașov, Dolj și Ilfov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în Argeș Dâmbovița, Olt și Ilfov. 11 persoane, fizice și juridice, sunt bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2017 - februarie 2019, suspecții au folosit adrese de e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăți cunoscute în domeniul transportului intern și internațional de mărfuri și ar fi contractat diferite cereri de transport prin intermediul burselor de transport de mărfuri naționale și europene.

CITEȘTE ȘI ... NEWS! Forin Frătică- ACHITAT! Două procese, două achitări! Fostul primar a scăpat de instanțe!

Ulterior, folosindu-se de documente falsificate și vehicule cu numere de înmatriculare false, ar fi preluat mărfurile (lingouri de aluminiu, cupru, plumb, nichel, produse alimentare, textile, produse chimice) și le-ar fi valorificat în interes personal, de regulă, în afara României, în spațiul european, la prețuri mult sub valoarea de piață. 

 

Peste 100 de persoane au fost vătămate, pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene, respectiv Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg, Cehia, Franța, Austria, Bulgaria și Slovacia.

25 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri, dintre aceștia 11 bănuiți în cauză, iar restul având calitatea de martori. 

CITEȘTE ȘI ... OPORTUNITATE: Angajări la Dacia! Vezi posturile disponibile

Pentru documentarea activității infracționale, poliţiştii români au colaborat cu reprezentanţii EUROJUST, EUROPOL şi CEPOL, precum şi cu autorităţile judiciare din Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg și Cehia, în urma căreia au fost emise 18 ordine europene de anchetă. 

Totodată, la solicitarea autorităţilor din România, organele judiciare din Olanda vor efectua un număr de 12 percheziții domiciliare pe teritoriul acestui stat.

 

În aceste momente, polițiștii BCCO Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti efectuează peste 40 de percheziții în Argeș şi în alte judeţe din ţară.

Potrivit anchetatorilor, sunt vizate grupări infracţionale specializate pe transport de marfă extern. În județul Argeș, verificările au loc în Piteşti, Budeasa, Topoloveni, Dragoslavele, Vedea, Răteşti.

Se pare că suspecții, șoferi de TIR-uri, încărcau autotrenurile cu mărfuri din 11 ţări și valorificau marfa în scop propriu.

Prejudiciul se ridică la peste 2.000.000 de euro.

Revenim.