VIDEO! Percheziții în Argeș - 6 persoane au fost duse la audieri!

UPDATE: 6 persoane au fost duse la audieri. În plus, oamenii legii au ridicat mai multe  avize de proveniență și însoțire a materialului lemnos și alte documente, șase motofierăstraie și alte unelte susceptibile a fi folosite în activitatea infracțională.

 

În această dimineață, polițiștii au luat cu asalt mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor la regimul silvic.
La această acțiune participă poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung împreună cu luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.
Au loc 11 perchezitii domiciliare și la sediul unei societăți comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform comunicatului:
”La data de 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza comunelor Davidești Vulturești, Stoenești și Valea Mare la locuinţele unor persoane fizice și la sediul unei societăți comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2017, cei în cauză ar fi tăiat ilegal și sustras aproximativ 140 de metri cubi de material lemnos.

Ulterior cei vizați ar fi folosit documente de însoțire completate cu date nereale pentru a comercializa materialul lemnos către persoane fizice din Argeș, Dâmbovița și Teleorman

10 persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri.”