ACUM! Percheziții în 6 județe- DIICOT ARGEȘ intervine

În aceste momente au loc 30 de percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Perchezițiile se desfășoară în pe raza judeţelor Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti.

Acţiunea vizează destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în infracţiuni de tip skimming, carding – tranzacţionare ilicită şi/sau utilizarea frauduloasă de informaţii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plăţi frauduloase de numerar. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupărilor ar fi montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-ar fi folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.

Ulterior, datele preluate ar fi fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupărilor ar fi achiziţionat produse din S.U.A., Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Perchezițiile sunt desfășurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.— S.T. Piteşti,cu suportul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şiBucureşti.